43-годишен мъж от София е починал, защото от Спешна помощ

...
43-годишен мъж от София е починал, защото от Спешна помощ
Коментари Харесай

Мъж със симптоми на COVID-19 почина докато чака линейка, звънял 5 пъти на 112

43-годишен мъж от София е умрял, тъй като от Спешна помощ не са се отзовали на повикванията. Това твърди майката на Станислав Илиев.

Жената звъняла пет пъти на 112, като обяснила, че синът ѝ има признаци на ковид - висока температура, изнемощялост и хрипове.

Самата тя имала позитивен PCR. Екип обаче по този начин и не отишъл на адреса. На идната заран мъжът умрял. Тогава пристигнала и кола за спешна помощ, а екипът единствено установил гибелта.

Каква е повода незабавните медици да не се отзоват на пет сигнала? „ Синът ми подвигна доста висока температура. Първото позвъняване бе в 17:43 часа. Казаха ми, че имат доста пациенти, само че ще бъдем обслужени.

Последното позвъняване, което направих, бе към 23:55 часа. Тогава ми беше казано, че кола за спешна помощ няма да пристигна. Обясниха ми, че би трябвало да потърся кола за спешна помощ на идната заран сред 7:00 и 8:00 часа”, споделя майката на Станислав - Евгения Илиева.

Тя прибавя, че положението на момчето е било изменчиво. На идната заран то към този момент било в тежко положение. „ Започнах още веднъж да звъня на 112. Сутринта звъннах още веднъж в 6:40 часа. Казаха ми, че кола за спешна помощ идва и това се случи след към 40 минути. Когато лекарката пристигна на етажа, синът ми към този момент нямаше пулс”, прибавя майката.

Станислав е имал солиден кръвоизлив преди години. Тогава е бил избавен и не е имал спомагателни проблеми. Евгения споделя, че се е обърнала към персоналния доктор, с цел да предизвести за положението на Станислав. Той не пристигнал на посещаване у тях.

„ Не знам по какъв начин лекуват от разстояние. Казват, че би трябвало да се обръщаме към лекарите при леки признаци, а в този миг медицината я няма”, споделя Евгения.

Спешна помощ разясниха случая в ефира на NOVA:

„ Аз съм последният човек, който би трябвало да дава препоръки за организацията на системата. Потвърждавам повече неща, които госпожата сподели. Липсва запис към среднощ, в който някой да е звънял и да е била отказана кола за спешна помощ.

Повикванията на госпожата са повече от 5. През цялото време тя е била питана за смяна в положението на момчето”, споделя представителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

Тя прибавя, че се прави триаж на положението на пациентите. Адресът е бил занимателен, тъй като е имало доста незабавни случаи. Когато този случай е бил избран за незабавен, екипът е дошъл за 14 минути, прибавят от Спешна помощ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР