43-годишен мъж от София е починал, защото от Спешна помощ

...
43-годишен мъж от София е починал, защото от Спешна помощ
Коментари Харесай

За пореден път: Линейка не дойде на адрес в София и млад мъж с К-19 издъхна

43-годишен мъж от София е умрял, тъй като от Спешна помощ не са се отзовали на повикванията. Това твърди майката на Станислав Илиев пред Нова телевизия.

Жената звъняла пет пъти на 112, като обяснила, че синът й има признаци на ковид - висока температура, изнемощялост и хрипове.

Самата тя имала позитивен PCR. Екип обаче по този начин и не отишъл на адреса. На идната заран мъжът умрял. Тогава пристигнала и кола за спешна помощ , а екипът единствено установил гибелта. Каква е повода незабавните медици да не се отзоват на пет сигнала?

„ На 2 април синът ми подвигна доста висока температура. Първото позвъняване бе в 17.43ч. Казаха ми, че имат доста пациенти, само че ще бъдем обслужени. Последното позвъняване, което направих, бе към 23.55 часа. Тогава ми беше казано, че кола за спешна помощ няма да пристигна. Обясниха ми, че би трябвало да потърся кола за спешна помощ на идната заран сред 7 и 8 часа ”, споделя майката на Станислав – Евгения Илиева.

Тя прибавя, че положението на момчето е било изменчиво. На идната заран то към този момент било в тежко положение.

„ Започнах още веднъж да звъня на 112. Сутринта звъннах още веднъж в 6.40 часа. Казаха ми, че кола за спешна помощ идва и това се случи след към 40 минути. Когато лекарката пристигна на етажа, синът ми към този момент нямаше пулс ”, прибавя майката.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР