43-годишен мъж от град Пещера е починал тази сутрин в

...
43-годишен мъж от град Пещера е починал тази сутрин в
Коментари Харесай

Фатален обрат! Мъж на 43 г. почина с тежка клинична картина на масивна белодробна емболия

 43-годишен мъж от град Пещера е умрял тази заран в бранш Коронавирус на МБАЛ-Пазарджик, където се одобряват заболели с потвърден ковид. Болният постъпва   в Инфекциозно поделение на 29 март с грипоподобни признаци.

Първата му проба за COVID-19 e негативна. В ранните часове на  2 април, откакто положението му се утежнява, е изместен в интензивния бранш. Пациентът е бил с прогресираща дихателна непълнота, която е довела до потребност от интубация и слагане на апаратна вентилация.

В Ковид реанимацията са почнали нужните лечебни и диагностични мероприятия. В продължение на 10 дни при него има 24-часов екип от анестезиолози и реанимационни сестри, които в тясно съдействие с лекарите от Инфекциозно поделение съумяват да приложат лекуване, което да усъвършенства положението на 43-годишния мъж.

Така се стига до отблъскване от апаратна вентилация с следваща сполучлива екстубация. След това положението на екстубирания пациент остава устойчиво за повече от едно денонощие, само че тази заран внезапно се утежнява и малко след 10,00 часа е умрял с тежка клинична картина на солидна белодробна емболия. Десет дни продължи борбата за живота на 43-годишния мъж, само че за жалост заболяването се оказа по-силна. Мъжът е имал и съпътстващи болести - хипертония и  незадоволително контролиран  диабет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР