43-годишен мъж от Добрич беше задържан за срок до 72

...
43-годишен мъж от Добрич беше задържан за срок до 72
Коментари Харесай

Шофьор изгоря с 2,47 промила

43-годишен мъж от Добрич беше арестуван за период до 72 часа, откакто бе заловен да кара след приложимост на алкохол при повторност. С.С. направил действието в изпитателния период по предишно наказание от 2022 година за същото.

Обвиняемият бил арестуван на 26 септември 2023 година, пред жилищния блок, където живеел, откакто предизвикал ПТП с материални вреди и избягал от местопроизшествието. При осъществената от полицейските органи инспекция било открито, че С.С. е седнал зад кормилото откакто е консумирал алкохол. Техническото средство отчело централизация от 2,47 промила в издишания въздух. Мъжът бил арестуван и отведен в болнично заведение, където му била взета кръвна проба за химически разбор.

43-годишният добричлия е арестуван за период до 72 часа от наблюдаващия случая прокурор, който ще внесе в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – " задържане под стража “, по отношение на него. Освен това Районната прокуратура ще изиска от съда да бъде наложена обезпечителна мярка " запор “ върху лекия автомобил, с оглед последващото лишаване в интерес на страната, съгласно промените в Наказателен кодекс.

Към момента МПС, с което била породена злополуката и било осъществено законовото нарушаване, е конфискуван, според одобрените методически напътствията на изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов по отношение на упражняването на прокурорските пълномощия, касаещи тези промени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР