4265 инспекции са извършени от служители на държавните горски предприятия

...
4265 инспекции са извършени от служители на държавните горски предприятия
Коментари Харесай

43 акта и 29 констативни протокола съставиха горски служители и ИАГ за четири дни


4265 инспекции са осъществени от чиновници на държавните горски предприятия и Изпълнителна организация по горите. Проверките са осъществени за 4-те дни сред 22 и 25  юли. Съставени са 43 акта и 29 констативни протокола.

В посочения интервал от чиновниците в държавните предприятия са осъществени общо 1805 инспекции. През надзор са минали 762 обекта за рандеман на дървесина, 730 транспортни средства, петима ловци, двама рибари и 306 други физически лица. Съставени са 7 акта по Закона за горите и са арестувани са 4,27 плътни кубически метри дървесина и 34,00 пространствени кубически метра дърва, оповестяват от Министерство на земеделието.

През интервала 22 - 25 юли 2022 г.  от  95 екипа горски инспектори на Регионалните дирекции по горите са осъществени близо 2460 инспекции по съблюдаване на горското законодателство.  Проверени са над 170 обекта за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина, близо 290 обекта за рандеман на дървесина, 920 транспортни средства, транспортиращи дървесина, повече от 1070 рибари и физически лица. В резултат на контрола са формирани общо 29 констативни протокола и 36 акта по Закона за горите и са арестувани са над 100 куб. м дърва за огрев, две моторни транспортни средства и други

В землището на с. Раброво, община Бойница, от чиновници на РДГ Берковица е открито, че е осъществен рандеман на дървесина от територия, за която няма издадено разрешително за сеч. Проверяващите са установили, че нелегално добитата дървесина е в размер на 27 плътни куб. м. Работата по случая продължава, като следва да бъдат известени способените проверяващи органи.

Транспортиране на нелегално добита дървесина с две моторни транспортни средства в землището на с. Полянци, общ. Ихтиман са открили при взаимна инспекция чиновници на РДГ София и ОД на Министерство на вътрешните работи София. След подаден светлинен и звуков сигнал от проверяващите лидерът на едното транспортно средство подхваща маневра, което води до катурване на автомобила.  Второто транспортно средство се насочва по непряк горски път, като лидерът и спътникът му го изоставят и напущат мястото на инспекцията. Съставени са два акта и констативен протокол, с които са арестувани дървесината и колите.

Служители на РДГ София при инспекцията в общинска горска територия в землището на гр. Копривщица са открили 27 кубика немаркирани дърва за огрев. Потърсено е подпомагане от органите на Министерство на вътрешните работи за определяне на причинителите на нарушаването. Незаконно добитата дървесина е арестувана. Работата по случая продължава.

От чиновници на ИАГ и РДГ София са осъществени инспекции на четири обекта за рандеман на дървесина с издадени позволителни за сеч в региона на Търговско предприятие „ ДЛС Арамлиец “. За установени нарушавания на горското законодателство -  рандеман на дървесина от дървета, немаркирани в основата си с контролна горска марка, рандеман на дървета от дървесен тип, за който не е направена сортиментна ведомост, повишена активност на сечите, построени софтуерни просеки и тракторни извозни пътища, неотразени в утвърждения софтуерен проект и други, краткотрайно е спряна активността в три от обектите. 

Работата по установените нарушавания в Търговско предприятие „ ДЛС Арамлиец “ продължава, като следва да бъдат подхванати законосъобразни дейности по отношение на отговорните лица в законоустановените периоди.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР