42 партии и 8 коалиции до момента са подали документи

...
42 партии и 8 коалиции до момента са подали документи
Коментари Харесай

ЦИК: 42 партии и 8 коалиции до момента са подали документи за регистрация

42 партии и 8 обединения досега са подали документи за регистрация в Централната изборна комисия за присъединяване в локалните избори. От тях са регистрирани 24 партиии и 3 обединения, а останалите изчакват инспекция на подписките и съпътстващата документи. Днес и на следващия ден ще бъде взето решение за регистрацията на всички подали документи. Всичко върви в период, обикновено и умерено. Това заяви пред публицисти заместник-председателят и представител на ЦИК Росица Матева. 

По думите й, на партия или коалиция може да бъде отказана регистрация за присъединяване в изборите, в случай че не са показани всички изискуеми по закон документи или в случай че няма 2500 подписа в подписката. 

" До момента имаше една или две политически сили, на които не са достигали подписите, само че те са донесли спомагателна подписка. Затова е хубаво да идват малко по-рано при нас, с цел да се извърши инспекцията и да има време да поправят, в случай че някой от документите не дава отговор на условията ", добави Матева.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР