42% от българите са на мнение, че сега е добър

...
42% от българите са на мнение, че сега е добър
Коментари Харесай

42% от българите смятат, че сега е добър момент да си намерят нова работа

42% от българите са на мнение, че в този момент е добър миг да намерят и стартират нова работа. Това демонстрират данни от отчета State of the Global Workplace: 2023 на Gallup. В съпоставяне с данните от предишното издание за 2022 година обаче, цифрата пада, като тогава това число е било 44 на 100.

Само 22% от чиновниците у нас споделят, че са били ангажирани напълно с работата си в работното си време . Макар цифрата да наподобява малко, в действителност наклонността у нас съответствува с тази по света. Средно 23% от хората в международен мащаб настояват същото . Това е и най-високото равнище, откогато Gallup стартира да мери ангажираността на чиновниците по време на работа през 2009 година Въпреки че данните посочваха, че ангажираността намалва през 2020 година (вероятно, поради настъпилите промени и въвеждането на отдалечена работа), в този момент се връща към исторически висока позитивна наклонност.

Според Галъп ниската ангажираност в работата коства на международната стопанска система 8,8 трилиона щатски $ и 9% от международния Брутният вътрешен продукт.

Любопитен факт е,че Южна Азия в този момент води в света по ангажираност на чиновниците на работното място с цели 33%.

Положителна наклонност за страната ни е, че по-малко от чиновниците показват, че се усещат уплашени по време на работа. Данните от отчета сочат, че 32% изпитват стрес по време на работа, до момента в който в миналогодишното изследване този % е бил 34%.

Как стоят нещата в Европа:
На районно равнище 39% от чиновниците споделят, че изпитват стрес по време на работа 56% мислят, че в този момент е добър миг да си намерят нова работа. 34% считат да изоставен и интензивно си търсят работа Едва 13% споделят, че са напълно ангажирани с работата си в работното си време
В международен мащаб:23% са чиновниците, които намират работата си за смислена и усещат свързани с екипа и тяхната организация. Те се усещат горди от работата, която правят и не считат да напущат скоро.

59% от чиновниците в международен мащаб желаят да изоставен работа. Те поставят нужните минимални старания и са психически откъснати от своя шеф. Въпреки че са минимално продуктивни, те са по-склонни да бъдат уплашени и да станат жертва на бърнаут, тъй като са откъснати от работното си място.

18% от чиновниците си потеглят с " гръм и тропот ". Тези чиновници подхващат дейности, които директно вредят на организация, подкопават задачите и и се опълчват на водачите си.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР