42-ма са евакуираните пациенти след пожара в Центъра за психично

...
42-ма са евакуираните пациенти след пожара в Центъра за психично
Коментари Харесай

42-ма са евакуираните при пожара в ЦПЗ-Бургас пациенти

42-ма са евакуираните пациенти след пожара в Центъра за психологично здраве „ Проф. доктор Ив. Темков “ в Бургас, заяви комисар Николай Николаев, шеф на работа „ Пожарна сигурност “ в града, пред bTV. По думите му е получен сигнал за горящо елтабло на 9-ия етаж на постройката, само че огледът след потушаване на пожара е посочил, че елтаблото сигурно не е горяло.

„ 6 души е имало на 9-ия етаж и още 36 на 10, 11 и 12 етаж. Тъй като димът се разпространяваше на горните етажи, трябваше да бъдат евакуирани всички 42-ма души “, сподели още комисар Николаев.

От Министерството на здравеопазването оповестиха, че евакуираните пациенти са прегледани и за тях са положени нужните грижи. Един потърпевш е приет в болница заради обгазяване. „ Нямаме информация за влошено положение, надяваме се през днешния ден да го върнат. Беше на личен ход и съответен, когато го качихме в колата за спешна помощ “, посочи за обгазения мъж доктор Надя Желязкова от Център за психологично здраве.

От община Бургас декларират, че ще оказват помощ за по-бързото премахване на вредите, с цел да може пациентите да бъдат настанени още веднъж в центъра.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР