42-годишният И.Х. е предаден на съд от Окръжна прокуратура –

...
42-годишният И.Х. е предаден на съд от Окръжна прокуратура –
Коментари Харесай

Пиянде от Варна реши, че с 40 лв. подкуп ще спести от глоба, номерът не мина

42-годишният И.Х. е предаден на съд от Окръжна прокуратура – Варна за препоръчан рушвет от 40 лв., които опитал да даде на полицейски чиновници, с цел да не му бъде формиран акт за открито административно нарушаване, откакто при инспекция се открило, че е управлявал автомобила си след приложимост на алкохол, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

Той ще бъде съден за две закононарушения - по член 304а и по член 343б, алинея 2 по отношение на алинея 1 от Наказателен кодекс. Мъжът към този момент бил осъждан по втория член с влезнала в действие присъда от 2011 година на Районен съд - Варна.

На 5 октомври 2021 година, обвиненият управлявал автомобила си в град Варна. На кръстовището на бул. " Трети март “ и бул. " Янош Хунияди “, той бил спрян за инспекция от полицейски екип. Полицейските чиновници направили инспекция за приложимост на алкохол от лидера. При тестване по надлежния ред с техническо средство " Алкотест Дрегер 7510 “ било открито, че мъжът е управлявал МПС с централизация на алкохол в кръвта си над 1,2 промила, а точно с централизация на алкохол в издишания въздух от 2,03 промила.

За да не му бъде формиран акт за определяне на административно нарушаване, И.Х. решил да подкупи проверяващите го. За задачата им дал рушвет - сумата от 40 лв.. Служителите на реда неотложно уведомили дежурния проверяващ служител на реда, който дошъл на място и направил оглед. Образувано било досъдебно произвеждане по случая.

Ако бъде приет за отговорен И.Х. може да получи наказване до 10 години " отнемане от независимост “ и санкция до 15 000 лв. за оферти рушвет и наказване от една до три години " отнемане от независимост “ и с санкция от 200 до 1000 лв.. Предстои делото против 42-годишния мъж да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР