42-а души бяха задържани за разпит след стрелбата край синагога

...
42-а души бяха задържани за разпит след стрелбата край синагога
Коментари Харесай

42-а задържани след стрелбата в Йерусалим

42-а души бяха арестувани за разпит след стрелбата край синагога в Източен Йерусалим.

Мъж откри огън малко след службата за Шабат. Силите за сигурност са обезвредили нападателя. 

" Това е едно от най-тежките набези през последните години - нахлуване, при което терорист пристигна и стартира да стреля по всеки, който се изпречи на пътя му ", сподели Коби Шабтай, шеф на израелската полиция:. 

Според локални медии стрелецът е палестинец от Източен Йерусалим. 

Министър-председателят Бенямин Нетаняху дойде на мястото на офанзивата и предизвести, че ще последва неотложен отговор.

" Сърцата ни са със фамилиите на убитите и, несъмнено, с ранените, желаем им бързо възобновяване. Поисках оценка на обстановката от всички сили за сигурност и взехме решение за няколко незабавни дейности. След Шабат ще свикам кабинета. Искам да подчертая, че би трябвало да действаме с увереност и успокоение. Призовавам хората да не взимат закона в свои ръце ", съобщи той. 

Палестинци в окупирания западен бряг и в региона на линията Газа отпразнуваха офанзивата непринудено с шествия, до момента в който пред болница в Йерусалим се чуваха викания " Смърт за терористите! ".

От Вашингтон приканиха към въздържаност и деескалация. 

" През последните няколко дни нашата администрация е в тясно съдействие с Израел и Палестинската власт по отношение на скорошното принуждение и настояваме за деескалация. Подчертаваме незабавната нужда всички страни да предотвратят ескалацията, по-нататъшните загуби на цивилни животи и да работят дружно за възстановяване на сигурността на Западния бряг. Както палестинците, по този начин и израелците в идентична степен заслужават да живеят в сигурност и сигурност ", сподели Карин Жан-Пиер. 

От Хамас приветстваха офанзивата, само че не поеха отговорност. Часове по-рано силите на Израел и палестинските бойци си размениха въздушни удари. До тях се стигна след израелска интервенция в лагера " Дженин " на окупирания Западен бряг, при която бяха убити минимум 9 души, в това число цивилни.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР