418 млн. лв. е общият размер на проектобюджета на Пловдив

...
418 млн. лв. е общият размер на проектобюджета на Пловдив
Коментари Харесай

418 млн. лв. е общият размер на проектобюджета на Пловдив за 2021 г.

418 млн. лева е общият размер на проектобюджета на Пловдив за 2021 година Основни цели са: обучение и рационализация на просветителната инфраструктура и увеличение на местата в детски ясли, градини и учебни заведения.

Заложени са 22 млн. лева за създаване на нови и уголемение на към този момент съществуващи здания. Започва строителството на доста нови обекти, което ще разреши разкриването на 33 нови групи и 800 нови места.

Основни средства ще отидат и за създаване на инфраструктура с акцент благоустрояване на кварталите и възстановяване качеството на въздух.

За възстановяване качеството на въздуха и чистотата в града са отделени 33 млн. лева, за озеленяване близо 5,5 млн. лева Тази година ще започва осъществяването и на огромния план за замяна на старите печки на дърва и въглища с нови екологични уреди за отопление. Предвидените средства за годината са 13, 8 млн. лева

За действия в общинското опазване на здравето са заделени 21 млн. лева Общо 24,3 млн. лева са планувани за всички 57 обществени услуги. За съпоставяне предходната година бяха отделени 16,4 млн. лева

Общият размер на бюджета на районните кметства е 80 млн. лева С тях районните кметове ще осъществят планове за възстановяване на градската среда – ремонт на улици, детски площадки, паркове и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР