41049 лекарствени таблетки, съдържащи наркотични вещества, откриха митническите служители на

...
41049 лекарствени таблетки, съдържащи наркотични вещества, откриха митническите служители на
Коментари Харесай

Откриха над 40 000 таблетки, съдържащи наркотични вещества, на Капитан Андреево

41049 лекарствени таблетки, съдържащи наркотични субстанции, откриха митническите чиновници на Министерство на правосъдието " Капитан Андреево ".

На 24 септември на пункта идва лек автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция. В колата пътували водач и двамата му спътници - всички български жители.

Пътниците заявили, че придвижват кашони с бобини с прежда. По метода " разбор на риска " транспортното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която се открива, че кашоните са цялостни с 72 макари (бобини) с прежда/конци, навити на пласмасови шпули. Декларираната стока е пролъчена с рентген.

При последвалия физически надзор се открива, че в 48 бобини с прежда от общо 72-те са укрити блистери на 6 типа медикаменти, съдържащи упойващи и психотропни субстанции. Блистерите били увити върху шпулите под конците и единственият метод да се доближи до тях бил посредством разсичане на влакната.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. На единия от пасажерите е повдигнато обвиняване.

Медикаменти като арестуваните се оферират и легално, само че са под специфичен надзор. Правят се опити да се трафикират за да бъдат осъществени на черния пазар в Европейския съюз.





Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР