410 тела са били намерени в Буча след изтеглянето на

...
410 тела са били намерени в Буча след изтеглянето на
Коментари Харесай

Украйна съобщи за 410 намерени тела в Буча

410 тела са били открити в Буча след изтеглянето на съветската войска, оповестяват управляващите в Украйна. Продължават и острите рецензии на Запада за протичащото се.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън назова потресаващи фотосите на убити цивилни.

" Трябва да се понесе отговорност ", сподели той в изявление за Си Ен Ен. " Но мисля, че най-важното нещо е да не останем безмълвни за това. Не можем да приемем това нещо за обикновено. Това е действителността за ставащото всеки ден, до момента в който жестокостите на Русия против Украйна не престават ", добави Блинкън. Той заобиколи въпрос дали Съединени американски щати считат, че съветските сили са направили геноцид.

Кметът на Буча упрекна съветските войски, че съзнателно са избивали цивилни по време на траялата месец окупация - изказвания, които съветското министерство на защитата отхвърля.

Анатолий Федорук сподели на екип на Ройтерс две тела със завързан бял плат към ръцете. Това по думите му е почеркът на бойците от Чечения - република в Южна Русия, която изпрати бойци в Украйна в поддръжка на съветските сили.

Министерството на защитата на Русия назова през вчерашния ден " провокация " фотосите, които се твърди, че демонстрират осъществени от съветските сили закононарушения.

" Всяка война има някакви правила за отношение към цивилните. Руснаците демонстрираха, че съзнателно убиват цивилни ", сподели Федорук. Според него над 300 поданици на града са били убити.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР