41 мигранти бяха заловени на автомагистрала Тракия. Всички са в

...
41 мигранти бяха заловени на автомагистрала Тракия. Всички са в
Коментари Харесай

Хванали мигрантите на Тракия, защото бусът им спукал гума

41 мигранти бяха хванати на автомагистрала " Тракия ". Всички са в положително здраве, макар че са пътували в незначителен товарен бус.

Тази заран бусът, който превозвал мигрантите, спукал гума и водачът спрял да я смени. В този миг минал патрул на магистрална полиция, който направил инспекция. Така в товарното поделение на неособено огромния бус служителите на реда преброили 38 души и още 3 на предната седалка. Въпреки дребното пространство, в което били натоварени, всички са добре.

Какъв е профилът на мигрантите? Става дума единствено за мъже на възраст сред 20 и 30 години. 40 са от Афганистан, има и един от Йордания.

Те са закарани в районното полицейско ръководство в Раковски. След като приключат разпитите следва да бъдат настанени в миграционен център.

Шофьорът е направил цялостни признания. Той е български жител на 39 години, с предходни престъпни прояви, родом от Свиленградско. По думите му той е качил мигрантите от къща в свиленградско село и против възнаграждение трябвало да ги закара до бензиностанция край София.

Към този миг от прокуратурата отхвърлиха да оповестят каква е сумата, която е получил.

Става въпрос за 41 лица със, превозвало ги е с МПС. По принцип наказването, което законът планува, е отнемане от независимост от 1 до 6 години, както санкция от 5 до 20 хиляди лв.. Всичко ще бъде открито в хода на следствието. На този стадий повече информация кой какви пари е плащал и взимал, обещавал, не можем да споделим. Микробусът, той е вид фургон. Радваме се, че никой от тях не е потърпевш, сподели Атанас Илиев – заместник-районен прокурор.

За момента още текат дейностите и разпитите с тях, тъй като приказват характерен акцент и имахме леки усложнения с разкриване на преводач, сега се работи с тях, споделят, че са желали да стигнат София, това е първичната им цел, сподели Пламен Иванов – шеф на РУ-Раковски.

Автор: Димитър Димитров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР