41 хил. лева събра Американската търговска камара в България (AmCham)

...
41 хил. лева събра Американската търговска камара в България (AmCham)
Коментари Харесай

41 хил. лева дарява AmCham за развитието на млади хора у нас

41 хиляди лв. събра Американската комерсиална камара в България (AmCham) по време на обичайното благотворително събитие във връзка Деня на благодарността. И тази година сумата ще бъде дарена на Фондация BCause в поддръжка на две от самодейностите им – „ Готови за триумф “ и „ Ние можем “.

Традиционно повече от 200 индивида – представители на членовете на AmCham, дипломати и публични посетители, участваха на благотворителната вечеря в Централния боен клуб в София. Събитието се организира за 15-а поредна година.

AmCham е дълготраен сътрудник на Фондация BCause по голям брой обществени планове и начинания, за които през годините Камарата е дарила близо 500 хиляди лева „ През 2017-та AmCham отбелязва десетата годишнина в поддръжка на програмата за стипендии „ Готови за триумф “. За това време с горделивост заявяваме, че сме съдействали с повече от 100 стипендии, на обща стойност над 200 хил.лв. “, сподели Петър Иванов, изпълнителен шеф на Американската комерсиална камара в България, по време на откриването.

Стипендиантската стратегия „ Готови за триумф “ е основана през 2006 година Тя поддържа образованието на деца и младежи без родители, като им обезпечава финансова непоклатимост, с цел да могат те да се концентрират върху продължение на образованието си и по този начин да имат късмет за по-добър живот. Фондът „ Ние можем “ е основан в поддръжка на младежи в неравностойно състояние. Целта му е да ги поддържа в тяхната професионална реализация посредством действия и начинания, ориентирани към асимилиране на умения за независим метод на живот.

„ Миналата година подкрепихме 116 младежи със стипендии. А тази година един от нашите стипендианти, учредилично стипендиантска стратегия за студенти, които следват медицина “, акцентира Елица Баракова, изпълнителен шеф на Фондация BCause.

На събитието участваха и двама от стипендиантите – Христинка Милева и Георги Нанов. Те споделиха, че поддръжката, която получават е освен инвестиция в бъдещето на България, само че и в вярата за триумф на младежите. „ Ние, стипендиантите, в никакъв случай няма да забравим това, което сте създали за нас. Дарявайки средства значи, че вярвате в нас и в нашите триумфи. И с ваша помощ преследваме фантазиите си “, завърши обръщението си Христинка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР