41-годишен мъж от Перник е арестуван за жестокото убийство на

...
41-годишен мъж от Перник е арестуван за жестокото убийство на
Коментари Харесай

Жестоко убийство след ограничителна заповед: Перничанин отне живота на жена си

41-годишен мъж от Перник е задържан за жестокото ликвидиране на брачната половинка си, оповестиха от Окръжната прокуратура в миньорския град. 
Прочетете още
Сигналът за закононарушението е подаден през днешния ден. 

По първични данни Димитър Д. е лишил живота на жена си в жилище на ул. " Юрий Гагарин " в пернишкия кв. " Изток ", а по-късно е изхвърлил облеклата й в резервоар за боклук в междублоково пространство. 

На мъжа е повдигнато обвиняване по член 115 от Наказателния кодекс - за съзнателно ликвидиране - и той е оставен в ареста за 72 часа по решение на наблюдаващия прокурор. Тялото на убитата жена е превозено за аутопсия в Съдебна медицина. 

Предвиденото в закона наказване за осъщественото ликвидиране е от 10 до 20 години " отнемане от независимост ". От прокуратурата в Перник допълниха, че ще изискат от съда налагане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Съпрузите имат две деца, а дамата е имала ограничаваща заповед, която забранявала на Димитър да я приближава, оповестява локалният уебсайт " ЗаПерник ". Според изданието престъплението е осъществено с нож.

Това е следващото ликвидиране на жена от брачен партньор или сътрудник, предшествано от домашно принуждение. В началото на април 34-годишният Калоян Каймакчийски простреля някогашната си другарка Кристина Благоева, а по-късно постави тялото й в багажник на кола и го запечата с полиуретанова пяна.

След убийството стана ясно, че убитата Кристина е била подложена и на непрекъснат душевен гнет от Калоян Каймакчийски, по тази причина се е обърнала за помощ към фондация " Анимус ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР