41-годишен мъж е станал баща на около 550 деца в

...
41-годишен мъж е станал баща на около 550 деца в
Коментари Харесай

41-годишен мъж стана баща на около 550 деца

41-годишен мъж е станал татко на към 550 деца в Холандия. Това оповестява организацията Donorkind, която оказва помощ на деца, родени посредством даряване на сперма да търсят произхода си.
Джонатан Мейер е упрекнат, че е дарявал прекомерно доста сперма, и че поради това може да е нараснал риска от инцидентно блудничество.
Съдебното дело е заведено от фондацията и то съставлява майки, които са заченали от неговия
В нарушаване на разпоредбите музикантът от Хага Мейер, който в този момент живее в Африка, е дарил сперма на минимум 13 клиники, а 11 от които са в Холандия.
Медицинските инструкции в Нидерландия показват, че един донор може да стане татко единствено на 25 деца, с цел да се избегнат вероятни кръвосмешения и психически проблеми. Ако обаче тази численост бъде надмината, то това не се смята за престъпно закононарушение.
Джонатан Мейер е изключен още през 2017 година от Холандското сдружение по акушерство и гинекология, което значи, че му е неразрешено да подарява сперма. По това време той към този момент е бил татко на 102 бебета от 11 разнообразни клиники.
Мъжът в никакъв случай не е споменавал действителния брой децата, които в действителност има пред клиниките за плодовитост или пред самите майките. Музикантът даже поддържа постоянен контакт с някои от майките на 550-те си деца.
От фондацията упорстват дарената сперма от Джонатан Мейер да бъде унищожена. 
В Холандия частни или публични клиники заплащат сред 10 и 20 евро за едно подаяние на сперма. генетичен материал. Те молят съда да помогне за попречване на даряването на мъжа в бъдеще.
Адвокатът Марк де Хек, представляващ организацията, сподели, че правосъдното дело се чака да стартира всъщност след две седмици.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР