41 доказани случая на заразени с т.нар свински грип има

...
41 доказани случая на заразени с т.нар свински грип има
Коментари Харесай

Увеличават се случаите на заболели от грип у нас

41 потвърдени случая на инфектирани с т.нар свински грип има от началото на грипния сезон у нас, оповестиха за " По света и у нас " от Центъра по заразни и паразитни заболявания. Вчера в Смолян след затруднения умря 51-годишен пациент. Най-много са болните в София, следват Смолян и Сливен. Пикът на грипната зараза се чака през февруари.

Тежки белодробни затруднения и пневмония след прекаран свински грип са повода за гибелта на 51-годишния мъж от село Борино.

В смолянската болница се лекува и 37-годишна жена, която към този момент се усъвършенства. Изписано е 7-годишно дете, също боледувало от свински грип.

Три грипни вируса са засечени тази зима в страната - свинския грип, Виктория и вид А. 94 са позитивните проби като огромна част от тях са регистрирани тази седмица.

Най-много заболели от всички три разновидности на грипния вирус има в София, Смолян и Сливен. Все още обаче е рано да се приказва за зараза.
Анелия - майка на болно дете, Смолян: Обадиха ми се от градината, че е с висока температура.
Именно нарасналата температура е един от главните признаци на грипа, дружно с кашлицата, възпаленото гърло и болките в мускулите. Затова макар че е неделя, Анелия към този момент е пред вратата на дежурния кабинет в града.
Д-р Юлиана Лазарова - дежурен доктор, Смолян: Ако до третия-четвъртия ден, нали температурата не спадне, не се усъвършенства положението на болния, би трябвало да се търси лекарска помощ.
Заболели от грип има и в Бургас, Пловдив, Русе, Пазарджик, Кюстендил, Габрово и Враца. Лекарите припомнят, че вирусът не се лекува с антибиотици.
Анелия - майка на болно дете, гр. Смолян: Даваме някакви сиропчета, смъкваме температурата доколкото можем и това е.
Засега у нас доминират случаите на грип вид А, който визира най-вече хората над 65 години, само че пък свинският грип неслучайно се назовава пандемичен - при него доста по-лесно се стига до зараза.
  Първа жертва на свинския грип у нас Първа жертва на свинския грип у нас
Първа жертва на така наречен свински грип у нас. 51-годишен мъж умря в Многопрофилната болница в Смолян. Той е бил инфектиран със варианта H1N1. Починалият е по...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР