41 526 лева е сумата, която е изплатена като възнаграждения

...
41 526 лева е сумата, която е изплатена като възнаграждения
Коментари Харесай

Спор в ефир заради скандала в СОС: Над 41 000 лв. са получили 5 души по проект, било законно

41 526 лв. е сумата, която е изплатена като хонорари на 5 души, сред които и кметицата на регион " Красно село " Росина Станиславова, за целия интервал на плана " Патронажна грижа ". Това съобщи самата тя тази заран в ефира на Българска национална телевизия по време на спор с общинския консултант, който заяви за подозрения за злоупотреби след сигнали.

 Скандал в СОС: Присвоила ли е евросредства кметицата на Виж още

Подозрението е, че кметицата е платила на себе си и чиновници 1/3 от парите за възрастни с COVID-19 - изказванието обаче беше за 104 000 лв.. Скандалът се разгоря по време на вчерашното съвещание на финансовата комисия на Столичния общински съвет (СОС).

Кметът Росина Станиславова беше посетител тази заран в " Денят стартира " дружно със ръководителя на отрасловата комисия Георги Георгиев, който я упреква в злоупотреби.

Според Станиславова се прави опит за скандал посредством операция. По думите ѝ ръководителят на финансовата комисия Георги Георгиев, който сложи въпроса, е дал документи с погрешно наличие . По думите ѝ разходваните средства се управляват от наблюдаващия орган.

" Аз съм началник на европейски план, в случай че господин Георгиев разбираше от тази материя, щеше да знае, че ръководителите на плановете имат заложени бюджети за ръководство, моят управнически екип е от 5 индивида. Индикативният брой на потребителите е 230, ние сме обслужили 510 лица, т.е. преизпълнили сме два пъти плана. Общата стойност на плана е 365 000 лв., възнаграждението на тези 5 индивида на екипа за целия интервал, в които влизам и аз, е 41 052 лв. ", съобщи Станиславова, която акцентира, че 2400 лв. с осигуровките е другояче нейното брутно заплащане като областен кмет.

И добави, че е предоставила информация след искане на кмета Йорданка Фандъкова.

Георги Георгиев пък посочи, че е получил тъжба от жител, която е изпратена до кмета на региона.

" Получавам тъжба от жител. Това е началото за моя опит за следствие. Като общински консултант имам право да запитвам по какъв начин се изразходват общински пари . При 4 писма аз не получавам отговор, в случай че бях получил, нямаше в този момент да вървим по малките екрани ", съобщи той.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР