41 049 лекарствени таблетки, съдържащи вещества от Списък III на

...
41 049 лекарствени таблетки, съдържащи вещества от Списък III на
Коментари Харесай

Таблетки с наркотик спряха на „Капитан Андреево“ 

41 049 лекарствени таблетки, съдържащи субстанции от Списък III на Наредбата за реда за систематизиране на растенията и веществата като наркотични, откриха митничарите на „ Капитан Андреево “. Това е най-големият случай от този вид, оголен през 2022 година на граничния пункт, осведомят от Агенция „ Митници “.

На 24 септември на пункта дошъл лек автомобил „ Опел “ с българска регистрация, влизащ в страната от Турция. В колата пътували водач и двамата му спътници - всички български жители. Те заявили, че придвижват кашони с бобини прежда. Щателна митническа инспекция открива, че кашоните са цялостни с 72 макари (бобини) с прежда/конци, навити на пласмасови шпули. В 48 бобини са открити укрити блистери на 6 типа медикаменти, съдържащи упойващи и психотропни субстанции. Блистерите били увити върху шпулите под конците и единственият метод да се доближи до тях бил посредством разсичане на влакната.

Медикаменти като арестуваните се оферират и легално, само че са под специфичен надзор. Правят се опити да се трафикират за да бъдат осъществени на черния пазар в Европейски Съюз, разясняват от митницата.

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура- Хасково. На 45-годишен български жител от Пловдив е повдигнато обвиняване, че без съответно позволение е пренесъл през границата на страната рискови наркотични субстанции на обща стойност 14 928 лв..

Хасковският областен съд отхвърли настояването на прокуратурата да му бъде наложена най-тежката мярка „ Задържане под стража “ и дефинира „ Гаранция “ в размер на 7000 лв.. Според съда няма действителна заплаха обвиненият да се укрие, защото е регистриран по непрекъснат и сегашен адрес, има непрекъснати трудови приходи, с които устоя фамилията си, чисто правосъдно минало и положителни характеристични данни. Допълнително съдът установи, че са показани медицински документи, от които с видно, че обвиненият посещава от време на време медицински прегледи заради влошено здравословно положение.

Ако бъде приет за отговорен го грозат от 3 до 15 години затвор и глобаот 10000 до 100000 лв..

Определението предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд – Пловдив в 3 - дневен период. В случай на постъпила тъжба и/или митинг делото е планувано за 06 октомври, от 10 ч.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР