408 хиляди некролога на ВСУ са публикувани в Украйна от

...
408 хиляди некролога на ВСУ са публикувани в Украйна от
Коментари Харесай

Реката на смъртта край Херсон и полетата на падналите ВСУ-шници: 408 хиляди войнишки некролози са публикувани в Украйна

408 хиляди некролога на ВСУ са оповестени в Украйна от юни 2022 година

Първо във Франция, а по-късно и в Германия, военни специалисти, които деликатно наблюдават развиването на спора в Украйна и проучват вероятните последствия от него, оповестиха цифрите за загубите на Незалежната от започването на Специалната военна интервенция.

Въпреки че данните се опират на разнообразни източници, се показва общо взето почи една и съща цифра - към половин милион безвъзвратни загуби в украинската войска и териториалната защита на републиката за 680 дни спор.

По радио „ Комсомолская истина ” разговаряхме за действителния брой на починалите украински бойци с Руслан Татаринов, създател на телеграм канала „ Шепотът от фронта ”.

КОЛКО СА НЕКРОЛОЗИТЕ?

- Руслан, ти си родом от Украйна, в този момент живееш в Европа и можеш да публикуваш данни за починалите бойци от ВСУ, без да се съобразяваш с Киев – и по този начин, какъв брой от тях са се натрупали до януари 2024 година?

- Натрупани са 408 хиляди некролози. Ние вземаме информацията, която в действителност може да бъде доказана от броя на оповестените некролози в украинските запаси.

- Значи това са публични данни от украинска страна?

- Това са данните, които самите украински медии разгласяват на уеб страниците си, както и в обществените мрежи. 408 хиляди невъзстановими загуби са изчислени от юни 2022 година на двата ми компютъра. С помощта на дадена стратегия те четат информация от украинските запаси непрестанно, денонощно.

- Но други източници към този момент приказват за 500 хиляди починали в Украйна по време на спецоперацията.

- Това също може да е действителна цифра.

КОЙ ПЕЧЕЛИ ОТ СМЪРТТА

- Но от кое място идва това разминаване в данните - над 90 хиляди души?

- Киев просто не показва избран брой починали свои военнослужещи.

- Как е допустимо?

- Истинските данни за починалите могат да се крият от всеки - от пълководец на взвод от украинската войска до пълководец на бригада на ВСУ. Лейтенантите и полковниците вършат пари от тези мъртви украински души. Данните за доста умряли военни просто не се разгласяват незабавно – има закъснение от седмици до месеци.

- Дори в случай че твърдо знаят, че индивидът в действителност е умрял?

- Да, тъй като в този миг украинският офицер, командирът на частта, в която е умрял, може да печели добре от заплатата на умрелия, от обществените помощи, които се поставят на умрелия.

СЕМЕЙСТВОТО НЕ ЛЪЖЕ

- Имате ли още родственици в Украйна?

- Да, включително и в Жмеринка. И това е Западна Украйна. Наскоро умря едно момче от там, което познавах, беше наш комшия. Изобщо нямаше предпочитание да отива на фронтовата линия. Той е погубен и върнат вкъщи след дълго време в затворен ковчег. А в обществените мрежи от дълго време предъвкват натрупа му. Разсъждавайки на тематика какъв воин беше, по какъв начин се пожертва, даде живота си за Украйна. Но той в действителност не искаше да почине за нея — той искаше да живее.

- Загиват и доста известни хора в Украйна - влизат ли те във вашата статистика?

- Със сигурност. Или прочут офицер, или значима за Украйна персона - като артист или състезател. Вчера измежду починалите е и футболен арбитър. Много украински артисти към този момент се разделиха с живота.



ПОЛОВИН МИЛИОН НЕ Е ПРЕДЕЛ

- Връщайки се към цифрите на загубите...

- 408 хиляди, коства ми се, не е границата. Но тази цифра може да бъде доказана в реалност. Това разгласиха самите им медии. Всеки уеб страница на селски съвет, всяка общественост - щом се появи нещо, употребяващо етикета „ починал за Украйна “ и по този начин нататък.

- Има ли основни думи?

- Използвам 16 основни думи. Забелязах, че към този момент на практика не се появява „ аварийно копие “ - самата система изхвърля информацията за един умрял, в случай че минава два пъти. Тоест в моята статистика няма „ погубен два пъти “.

КЪДЕ ВСУ съдебна експертиза ОГЪВА

- В кои области ВСУ през днешния ден понасят най-големи загуби?

- Кринки, покрай Херсон, на левия бряг на Днепър – там при тях е просто смут и потрес. Всеки ден от там идват най-малко 30 некролога. И това е единствено за тези, които към момента съумяват да извлекат на десния бряг на Днепър. А какъв брой доста трупове лежат на левия бряг, както и в лодките по Днепър, които са желали да преминат в едната или другата посока, само че не са могли?

- Ами другите посоки?

- Сега в Купянск в Харковското направление се разгласяват доста некролози. Също по този начин в направленията Синковка и Бахмут. Където има мощно, доста твърдо прикосновение.

- Ами Авдеевка?

- Днес не виждам доста украински некролози в Авдеевка. Ще се изненадате, само че Сумска област страда повече. Те изгубиха доста офицери от Ужгородския граничен отряд. Те бяха изпратени там, на изток, и специфичните сили на Руската федерация навреме и умело „ прочистиха “ украинските гранични пунктове в това направление.

- Значи, първо, точно в купянското направление се вижда взривно повишаване на украинските загуби?

- Е, не мисля, че скоро ще бъдат подхванати масирани офанзиви против Харков. Ударите, които се случват в този момент, засягат на практика всички индустриални уреди в този район. Там, където вършат ракети и оръдия и ремонтират танкове.

- Ако нещо на места се е засветило, то какво тъкмо?

- Производството за сглобяване на дронове. Основното оръжие на ВСУ в този момент са безпилотните самолети. И имат, несъмнено, американските РСЗО HIMARS. Освен това в Украйна имат вяра, че могат да ни победят благодарение на дроновете. И съвсем всички пари там отиват за дронове.

Има доста други неща, които като цяло са разрушени и нокаутирани още през 2023 година Не всеки схваща какъв брой танкове, самоходни артилерийски установки, оръдия и системи за противовъздушна защита Украйна е изгубила през тези месеци, дружно с персоналния състав, който ги е обслужвал.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР