406 души са задържани за каналджийство, а 612 - за

...
406 души са задържани за каналджийство, а 612 - за
Коментари Харесай

За месец - 406 души са задържани за каналджийство, 612 - за наркотрафик

406 души са арестувани за каналджийство, а 612 - за трафик на опиати този месец. Това сочат данните на Специализираното междуведомствено звено сред Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, което беше основано за подкрепяне на следствието по досъдебни производства.
Според систематизираните данни на междуведомственото звено, което действа от 1 август, арестуваните незаконни мигранти у нас са съвсем 3700, като множеството от тях са от Афганистан, Сирия, Мароко и Пакистан. Задържани за трафик на мигранти са 406 души. 
Ангел Папалезов от Главна Дирекция " Национална полиция " изясни, че България е измежду страните, през които минава главният трафик на мигранти.
" Има огромно предложение, за жалост, на групи, противозаконни мигранти, които би трябвало да бъдат превозени през страната ни и с тази цел са ангажирани, както лица от престъпния контингент на територията на България, по този начин и чужденци, които в затворени Facebook групи или Телеграм групи им се предлага да извършат тази услуга - транспортиране на мигранти от точка до точка на територията на страната или от нашата страна към Румъния и Сърбия ".
За интервала от 1 до 25 август са задържани 612 души за трафик на опиати, а разкритите лаборатории за произвеждане са 21. Сред тях е и високотехнологичната нарколаборатория за произвеждане на амфетамини край Търговище, която беше разрушена преди две седмици. Извършените профилирани полицейски акции са 401.
БНР
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР