4000 кутии контрабандни цигари откриха митнически служители в камион на

...
4000 кутии контрабандни цигари откриха митнически служители в камион на
Коментари Харесай

4000 кутии контрабандни цигари бяха открити в камион на ГКПП Лесово

4000 кутии контрабандни цигари откриха митнически чиновници в камион на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово ", оповестиха от Агенция " Митници ".

На 24 февруари, към 22:00 часа товарен автомобил с непозната регистрация дошъл на входящо трасе на Митнически пункт " Лесово ". Камионът е ръководен от турски жител, който е показал документи за транспорт на мебели от Турция за Франция. При осъществената митническа инспекция със профилирана рентгенова инсталация е открита подозрителна зона в товара. Извършена е физическа инспекция, при която в маркираната зона са открити недекларирани 80 000 къса цигари с разнообразни търговски марки, укрити сред заявените мебели. Контрабандните цигари са арестувани и на лидера е формиран акт за административно нарушаване.



Само от началото на февруари митническите чиновници на Министерство на правосъдието " Лесово " са разкрили 67 опита за преместване на контрабандни цигари, конфискувани са общо 339 900 къса (16 995 кутии). В множеството случаи акцизните тютюневи произведения са били укрити сред декларирани артикули в товарни коли, пътуващи за страни в Западна Европа. Задържаните цигари от началото на годината са 677 220 къса (33 861 кутии) или съвсем тройно повече спрямо първите два месеца на миналата година, допълват от митниците.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР