4000 изоставени автомобила трябва да бъдат премахнати от софийски улици.

...
4000 изоставени автомобила трябва да бъдат премахнати от софийски улици.
Коментари Харесай

4000 изоставени коли трябва да бъдат премахнати от софийските улици

4000 изоставени автомобила би трябвало да бъдат отстранени от софийски улици. Това съобщи началникът на бранш " Контрол по паркирането " в Столичния инспекторат инж. Полина Асенова пред БГНЕС.

От началото на старта на акцията по унищожаване на излезли от приложимост моторни транспортни средства през 2008 година до момента са открити близо 16 000 автомобила.

От тогава непринудено са преместени към 10 000 , а наложително 2000 от компанията, с която Столичната община има подписан контракт.

Асенова посочи, че едно транспортно средство се смята за излязло от приложимост, когато три следващи години не е минавало на механически обзор или когато то е с прекъсната регистрация заради тотална вреда или е било откраднато.

" Кметът на съответния регион основава комисия със заповед. В нея взе участие представител на районната администрация, на Столичния инспекторат и на районното полицейско ръководство. Когато комисията откри, че един автомобил е старомоден те слагат стикер-предписание на видно място. От слагането му стартира да тече тримесечен период за доброволното пренасяне на автомобила. Ако това не се случи, кметът на съответния регион издава заповед и този автомобил бива наложително изместен от компанията, с която Столичната общината има подписан контракт ", изясни Асенова и добави, че от много време желаят този период да бъде понижен на 1 месец, само че това може да се случи единствено с смяна в Закона за придвижване по пътищата.

От там желаят още да бъде понижен и срокът във връзка с годишния механически обзор и той да бъде понижен от 3 на 1 година.

Началникът разясни, че откакто автомобилът бъде вдигнат от улицата се закарва на площадка за разкомплектоване, където се съхранява най-малко 14 дни , като по този метод се дава и финален късмет на притежателя, в случай че желае, да си го върне още веднъж.

" Ако притежателят желае да си върне назад автомобила, той би трябвало да заплати разноските, които са направени за превозването му и паркинга. В случай, че не го потърси, притежателят не дължи нищо, а ние имаме ангажимент този автомобил да бъде с прекъсната регистрация в отдел " Пътна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи ", добави Асенова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР