400-ят ден от пълномащабната война на Русия срещу Украйна бе

...
400-ят ден от пълномащабната война на Русия срещу Украйна бе
Коментари Харесай

Зеленски: Благодаря на всички, които стоят зад Украйна

400-ят ден от пълномащабната война на Русия против Украйна бе много претрупан за президентът Володимир Зеленски. Той организира редица срещи за оперативната конюнктура на фронта, обърна се и към Народното събрание на Австрия за продължение на поддръжката.

Поиска търсене на наказателна отговорност от съветските войски за осъществените от тях закононарушения.
На 400-я ден от съпротивата, желая да благодаря на всички по света, които стоят до Украйна, които споделят нашата интерпретация на свободата и поддържат устрема ни към правдивост. Ние, украинците, имаме вярата, че светът би трябвало да се основава на цивилизовани правила – на хуманността, уважението и мира. Ето за какво Украйна ще завоюва, тъй като хуманността и уважението, справедливостта и мирът заслужават да завоюват.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Докато президентът се обръщаше за поредна вечер към сънародниците си, на фронта обстановката остава напрегната. Генералният щаб на украинската войска заяви, че са отблъснати няколко съветски офанзиви, осъществени едновременно в разнообразни посоки на източния фронт.

На набези са били подложени сектори край градовете Купянск, Лиманск, Бахмут, Авдеевка и Мариинск. Общо 47 офанзиви на съперника са били отблъснати, предава Генщабът. В Бахмут не престават да се водят тежки сражения, само че бранителите самоуверено удържат врага. Украинските сили управляват към една трета от града.

Междувременно Харков е бил подложен на съветски ракетен обстрел. Най-малко 6 ракети са били изстреляни по разнообразни цели. По предварителна информация Русия е употребила ракети С-300, сподели губернаторът Олег Синегубов. Те са били изстреляни от Белгородска област в южна Русия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР