400 военнослужещи с техника ще се включат от утре допълнително

...
400 военнослужещи с техника ще се включат от утре допълнително
Коментари Харесай

Пращат още 400 военни на помощ за разчистването на наводнените села в Карловско

400 военнослужещи с техника ще се включат от на следващия ден в допълнение в разчистването в потърпевшите от наводнението села Каравелово, Богдан и Слатина. В петък чиновници от регионалните и общинските администрации в Пловдив и прилежащите области също ще оказват помощ в наводнените села. Това разгласи министър-председателят Гълъб Донев на днешното държавно съвещание. 

" За нас е значимо колкото може по-скоро да бъдат разчистени домовете и дворовете на хората. Както нормално, в почивните дни ще се причислят и доброволци от доста места на страната ", сподели той. 

Възстановено е електрозахранването в домовете на хората от наводнените села. Работи се и за връщането и на уличното осветяване. До три седмици улиците, инфраструктурата, мостовете и деретата на реките ще бъдат почистени и възобновени, заключи Донев направеното до този миг. 

" В потърпевшите от наводненията села имат потребност от хора, които да им оказват помощ да стартират живота си на чисто и да не газят през тиня, когато влизат в домовете си. За да ускорим възобновяване след потопа, държавното управление, дружно с регионалния шеф на Пловдив и кметовете на общини и обитаемоте места продължаваме с повече техника и хора разчистването на наводнените села Каравелово, Богдан и Слатина ", добави служебният министър председател.

Той насочи признателност към българите, които от 2 септември живеят с тъгата на хората в Карловско и са солидарни освен с думи, само че и с дейностите си. " Всяко изпитание за изправяне след претърпяното злополучие е крачка към връщане на нормалността ", добави Донев. И добави, че служебното държавно управление ще отпусне през днешния ден в допълнение 200 000 литра вода от Държавния запас за потърпевшите села в Карловско. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР