400 водачи са изгорели със солидни суми от катаджийската хранилка

...
400 водачи са изгорели със солидни суми от катаджийската хранилка
Коментари Харесай

400 шофьора изгорели от катаджийската хранилка с нарисувания 10 км/ч

400 водачи са изгорели със солидни суми от катаджийската хранилка на Хаинбоаз – там пътните служители на реда от месец са сложили изрисуван знак с лимитирани на скоростта от 10 км/ч, като незабавно след него са сложили и камера, която записва " нарушителите ".

Оправданието на катаджиите е, че по този начин вършат предварителна защита на мигрантския поток през Прохода на републиката, само че в последна сметка с фишове и актове за стотици левове гърмят стотици, рискувайки да минат от там и да смъкват скоростта до неуместните километри, посочени на пътния знак.

Така за месец 400 души са влезнали в клопката, а санкциите им се оказват солени, защото в най-хубавия случай транспортните средства минават с превишение до 20 км/ч и дължат 100 лв., само че има и случаи с над 40 км/ч и тогава глобата става 400 лв..

От КАТ са си измислили благовиден мотив за това фрапантно ограничаване - след знака има уголемение на пътя, на което е построено краткотрайно контролно-пропусквателен пункт. На него стои патрулка с двама-трима служители на реда, които махат със стоп палка на коли, камиони и микробуси и ревизират дали в тях не се возят незаконни мигранти. Но даже и да е по този начин, Областната дирекция на полицията във Велико Търново са нарушили жестоко заповедта на основния секретар на Министерство на вътрешните работи от юли предходната година камерите да се поставят единствено тук-там с концентрации на тежки ПТП.

На въпроси от локалната полиция дават отговор усукано, " по килифаревски ", че на това място имало 4 произшествия, въпреки и без жертви и ранени. Това е по този начин, защото колите се движат напълно постепенно и се блъскат, единствено в случай че някой не съблюдава отдалеченост, удари внезапно спирачка на хлъзгава настилка и така нататък

" На интернационален път знак от 10 км/ч е безспорна причина за пътно-транспортно произшествие. Регулирането на скоростта от 10 км става на око, което основава още по-голям риск, а лидерът не може да се ориентира, тъй като показанията на множеството скоростомери на колите стартират от 20 км/ч ", разяснява пред Нова тв специалистът по пътна сигурност и учител само че авто-мото подготовка Мариян Василев.

Ограничение до 10 км/ч не опонира на нашия закон и признатите общи правила в страните от Европа, само че то се отнася единствено за пешеходни зони, в които по изключение се позволява да влизат коли за зареждане на магазини или да минават през сектори от зоната - да вземем за пример по столичния бул. " Витоша ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР