400 камери се включват в борбата срещу вандализма в Пловдив

...
400 камери се включват в борбата срещу вандализма в Пловдив
Коментари Харесай

400 камери в борбата срещу вандализма в Пловдив

400 камери се включват в битката против вандализма в Пловдив през идващите 2 години, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.  "Това е една от най-важните ни задания. Ще поставим особени старания да създадем по този начин, че Пловдив да бъде едно доста несъмнено място през 2019 година - годината, в която сме си сложили цел близо 2 000 000 туристи да посетят града ни ". Това съобщи кметът Иван Тотев през вчерашния ден при откриването на актуализирания действен център на Общинска защита. За 95 000 лв. чиновниците ще наблюдават за реда и сигурността на чисто нова техника. След ремонт бяха закупени 15 нови монитора, сървър, нова телефонна централа, сплотяващ програмен продукт, който се ръководи от едно място.
Към момента се следят 150 точки в града. Целта е до 2019 година камерите да доближат 400, покривайки целият център и всички пешеходни зони, както и всички основни места в града под тепетата. Центърът на "Общинска защита " работи 24 часа в денонощието, пловдивчани могат да дават своите сигнали и по телефона, общинските чиновници пък имат директна връзка с полицията. 
"Камерите са доста значими за органите на реда, тъй като през последния месец станахме очевидци на доста вандалски произшествия. Чрез камерите имаме изпреварваща информация за това, което се случва по улиците, детските площадки, градинките и пешеходните зони, където има съсредоточаване на избрани групи, които си разрешават да правят противообществени прояви. Видеозаписите ще служат превантивно, защото всички дейности ще бъдат документирани ", разяснява и шефът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков. 
По думите му контролът, който органите на реда ще правят, ще е по-лесен, защото ще бъде подсилен с нужните доказателства за непозволени прояви.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР