400 души, които имаха постоянна работа, остават на улицата, а

...
400 души, които имаха постоянна работа, остават на улицата, а
Коментари Харесай

Иван Алексиев: Затварянето на Холандското селище е голям удар по бизнеса на Поморие, може да не работят 3-4 години

400 души, които имаха непрекъсната работа, остават на улицата, а това е и най-голямата леглова база в общината, сподели кметът

Затварянето на комплекс „ Сънсет ризорт “, прочут в града като " Холандското населено място ", е голям удар по бизнеса в Поморие, сподели кметът Иван Алексиев пред Флагман.бг.

Както по-рано през днешния ден съобщихме, най-големата туристическа база в общината затвори за неустановен интервал от време поради разногласия сред мениджмънта и притежателите на жилища.

„ Сънсет ризорт “ удари ключа преди няколко седмици, освободи над 400 души личен състав и въобще не е ясно дали и по кое време ще отвори.

Комплексът е с 2800 кревати, които нормално са заети от май до октомври . Работиха доста наши съграждани. Сега всичко е затворено! Доколкото разбирам няма да отворят идното лято, може да не работят 3-4 години. Жалко, тъй като те са най-големите и изрядни данъкоплатци (визира местните налози и такси, туристически налог, б.а.), тъй като всичко им е „ на ярко “. Ние нямаме различен сходен обект. За страдание, аквапаркът също няма да работи, а той си е атракция за нашите посетители. Това е огромен удар за Поморие! Заради това удрям тази тревога. Не може с лека ръка по този начин да оставим един бизнес, който е вложил доста в Поморие, дава прехраната на локални поданици с целогодишна работа и е изряден длъжник. Не може да го зачеркнем! “, добави Иван Алексиев.



Споровете са сред притежателите на жилища – ирландски жители и мениджмънта. Ирландците, измежду които е и „ зелената “ евродепутатка Клеър Дейли отхвърлят да заплащат за общите елементи, както и за потреблението на ток и вода. (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Те се възползват от пропуск в българското законодателство, който гласи, че в случай че 30 дни не си посещавал парцела си, не дължиш такса. Проблемът е, че те нормално отдават чартърен парцелите си в комплекса, гостите им употребяват всички екстри, а най-после никой не тревожа. Инвеститорът няколко години поемаше тези разноски, само че е на път да банкрутира, поради което затвори.

Със сигурност ще е нужна смяна в законодателството, с цел да регламентира ясно сходни случаи, безапелационен е кметът на Поморие Иван Алексиев.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР