400 000 лв. е пръснал Кирил Петков за светлото бъдеще

...
400 000 лв. е пръснал Кирил Петков за светлото бъдеще
Коментари Харесай

Кирил Петков пръсна 400 бона за най-голямата си дъщеря

400 000 лева е пръснал Кирил Петков за светлото бъдеще на най-голямата си щерка.

О
бразованието на Ванеса в един от най-престижните университети в света и коства на татко й крупната сума. До няколко месеца следва девойката да се дипломира в специалността " Биомедицинско инженерство " в университета в Ню Йорк. Справка демонстрира, че годишната такса за образование там възлиза на 30 600 $,  или близо 54 хиляди български лв.. Това е сумата, която включва само и единствено семестриалната такса. Извън нея остават всички персонални и битови разноски, които има всеки студент. Ванеса следва в Ню Йорк от 2018 година насам. Освен сумата за таксите към ВУЗ-а в допълнение й осигурявал пари за първокласна квартира, живот и занимания.

Преди да кандидатства в Щатите, в продължение на една година Ванеса била изпратена от родителите й в Канада, с цел да се приготви за образованието на британски език и да се приспособява да бъде надалеч от фамилията си сама на различен континент. Тя била ученичка в частното учебно заведение Сейнт Майкълс ,  което се намира в Саанич,  най-голямата и най обитаема община в регионалния столичен регион и остров Ванкувър. Ванеса е живеела в интерната към учебното заведение до завършването й. Престоят ти там в границите на една година коства 64 000 $ на фамилния бюджет, Или към 112 хиляди български лв..

 Преди да замине за чужбина, щерката на Петков учила в столичната математическа гимназия. От дребна татко й я насочил към точните науки.  Той стоял и зад избора на компетентност за висшето обучение. Неслучайно упорствал да учи за биоинженер, защото е  известно, че има компания за пробиотици, хранителни добавки, в която са нужни тъкмо подобен вид експерти.  Очевидно проектите му са били да я приобщи към фамилния бизнес, само че Ванеса се дърпала и упорствала, че ще се занимава с  изкуство. Имала концепция да прекъсна образованието си и да замине за Флоренция, където да написа книга. Баща й обаче порязал фантазиите, като декларирал че следователно няма да я устоя и ще се наложи да работи като сервитьорка, с цел да се препитава.

 Дипломирането на премиерската дъщеря към този момент чука на вратата. Тя в това време не си губи времето и към този момент основава собствен бизнес. Ванеса основала компанията VP Circuits  със седалище София, в която обратно на упованията няма нищо общо с биоинженерството и науката, а прави медийни и рекламни услуги, писа „ Ретро “.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР