400 000 дози марихуана, която на улицата струва около 6

...
400 000 дози марихуана, която на улицата струва около 6
Коментари Харесай

Разбиха депо с 200 кг марихуана, продавана на 14-годишни в училищата

400 000 дози марихуана, която на улицата коства към 6 млн.лв., са разкрили служителите на реда в хранилище в лясковското село Джулюница. При огромната полицейска акция се стигнало до производителя на канабиса в голяма оранжерия на някогашна консервна фабрика в селото. Шестима души, измежду коитио и 16 годишен учени, са арестувани. Те са от Лясковец и ДЖулюница. От всичките престъпно проявен е единствено съдържателят на депото, оповестиха на взаимен брифинг от Окръжната прокуратура и дирекцията на полицията в Търново.
Прочетете още
" Разбихме група, която популяризира по учебните заведения в Горна Оряховица и Лясковец главно марихуана. Първоначално са арестувани двама дилъри на ниско равнище. Единият е 16-годишен възпитаник, а другият на 21 година В следствие беше арестуван и 31-годишен мъж, който провежда цялата тази активност. На него се регистрират дребните дилъри един път седмично. След това бе арестуван и доставчикът на марихуаната - на 30 година от Джулюница. В него при претърсванията бяха открити към 3 кг. Стигнахме и до главния пропагандатор, т.нар.депо в частен дом в Джулюница. Там намерихме към 200 кг марихуана ",каза шефът на ОДМВР ст.комисар Димитър Машов, съобщи 24 часа.

Разработката е по сигнал, а в процеса на работа служителите на реда стигнали и до оранжерията, от която е доставяна марихуаната, в някогашната консервна фабрика на Джюлюницата, която е разпродадена на части на разнообразни лица. Ако една цигара е половин грам, това са 400 000 дози. На улицата пазарната стойност е към 6 млн.лв., пресметнаха проверяващите.

" Дрогата е популяризирана главно измежду гимназисти. В момента се разпитват очевидци, които са си купували. Най-малкият очевидец е 14-годишен, това е нещастието. Тези 400 000 дози са приготвени за нашите деца ", добави окръжният прокурор Христо Христов.

" Повдигаме обвинявания за държане и разпространяване на наркотични субстанции, трима от задържаните ще бъдат арестувани за 72 ч. и ще желаяме от съда налагане на мярка за неотклонение " задържане под стража ". От 5 до 15 година затвор е плануваното наказване, когато дрогата е в изключително огромни размери ", разясни наблюдаващият прокурор Таня Катрева.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР