400 000-доларова опция за V8 от Jesko ще даде на

...
400 000-доларова опция за V8 от Jesko ще даде на
Коментари Харесай

Най-скъпата автомобилна екстра в света е 400 000 долара, но пък носи 2300 к.с.

400 000-доларова алтернатива за V8 от Jesko ще даде на Koenigsegg Gemera 2 300 к.с. Автомобилният уебсайт, който в никакъв случай не спи – carscoops, оповестява, че Koenigsegg ще предлага версия на четириместния Gemera с V8 мотор от Jesko, с цел да се получи всемогъща хибридна задвижваща система

И преди сме чували за скъпи екстри, само че в никакъв случай за нещо сходно. Докладите от церемонията по прерязването на лентата в новия индустриален цех на Koenigsegg сочат, че компанията ще предложи на купувачите на Gemera хибриден V8 задвижващ елемент, който развива 2300 к.с. (1715 kW/2332 PS) и коства в допълнение 400 000 $.

От Koenigsegg ще вършат пари от колата, само че ще вършат пари и от върхове в Гинес. Защото да си поръчаш “екстра ”, която да ти сменя мотора от трицилиндров на V8, това на никое място го няма.

При първото си показване Koenigsegg даде обещание, че Gemera с две порти и четири места ще развива по този начин или другояче стигащата колкото-Бог-да-прости мощ от 1700 к.с. (1268 kW/1723 PS) от трицилиндров мотор, който работи в композиция с хибридна система.

Сега се чака серийната версия на Gemera да се предлага с втори задвижващ елемент, оповестява Регистърът на яйцата. Тя изхвърля трицилиндровия мотор в интерес на V8, заимстван от Jesko.

Ако някой желае да се наслаждения на това какви ги прави Jesko на „ Фестивала на скоростта “ в Гудууд предходната година, дано изгледа това видео:

Koenigsegg Jesko Absolut: в този автомобил 5,0-литровият мотор с два турбокомпресора към този момент е кадърен да генерира 1578 к.с. (1177 kW / 1600 PS) и 1106 Нм въртящ миг, когато работи с гориво Е85.

Компанията твърди още, че това е най-бързо развъртащият се сериен мотор на земята, което го прави мечтано допълнение към съвсем всеки автомобил.

Да напомним:
Екипът на Koenigsegg потвърждава с тест на оборотите, че от луфт неговият 5,0-литров V8 може да форсира до 7800 об/мин (границата на автомобила при неутрално положение; при придвижване тя се усилва до 8500 об/мин) единствено за 213 милисекунди (0,213 сек.), или със скорост от 31 700 об/мин в секунда. Инженерът, който беседва с Кристиан декор Кьонигсег, споделя, че са измерили пикови стойности от над 46 000 об/мин в секунда при увеличение на оборотите от по-висока начална точка.

Все още не е ясно по какъв начин тъкмо би трябвало да се вмести в същото пространство, употребявано от относително дребния трицилиндров мотор, само че се оповестява, че той ще бъде комбиниран с деветстепенната скоростна кутия Light Speed Transmission на автомобилния производител и с помощта на хибридната система ще обезпечава 2300 к.с. и 2028 Нм въртящ миг.

Освен това серийната версия на Gemera ще предлага физически странични огледала (вместо камерите, които се виждаха при по-ранните прототипи), с цел да отговори на американските разпореждания.

Пакетът „ Ghost Package “ ще добави задно крило, продължен челен сплитер, S-duct и други аеродинамични усъвършенствания за по-добър performance. Пакетът обаче прави компромис с практичността, като отстранява предния багажник.

За страдание, изданието оповестява, че производството на Gemera към момента е надалеч. Очаква се първите клиенти да стартират да получават колите си през 2025 година

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР