40 вдъхновяващи лектори в разговор за проблемите, възможностите и стереотипите

...
40 вдъхновяващи лектори в разговор за проблемите, възможностите и стереотипите
Коментари Харесай

Женското предприемачество: Вдъхновяващи лектори за проблемите и възможностите на жените в бизнеса

40 вдъхновяващи лектори в диалог за проблемите, опциите и стандартите за дамите в бизнеса. Събра ги най-големият онлайн медиен портал в България Dir.bg в интернационален конгрес на тематика " Насърчаване на женското предприемачество ". Инициативата бе подкрепена от bTV Media Group.

Снимка: bTV

„ Смятам, че в случай че не просто приказваме, а работим дружно за превъзмогване на стандартите, всевъзможни разлики и всевъзможни спънки ред развиването на всеки човек ще бъдат отстранени “, сподели основният действен шеф на bTV Media Group Господин Йовчев.

Модератор на първия панел от форума бе Милена Стойчева, изпълнителен шеф на Junior Achievement Bulgaria. Водещи лектори в него бяха Росица Карамфилова, длъжностен министър на околната среда и водите, и Евелин Регнер - член на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент.  

Освен тях, присъединяване в последвалата полемика взеха Жанет Захариева, ръководител на Сдружение " Дамски конгрес ", Лидия Шулева - член на Управителния съвет на Съвета на дамите в бизнеса в България (СЖББ), и Пламена Чернева - създател и изпълнителен шеф на WonderCoders.

Снимка: bTV

" Ясно е, че би трябвало да се влага в сферите, където дамите са най-активни, да се финансират начинания, да се поеме рискът да се дават гаранции посредством Европейската капиталова банка. Има фонд, който е на стойност над 300 милиона евро, за поощряване на равенството сред половете. Ние се борим, с цел да потвърдим, че този метод на мислене - за равенството сред половете е основен параметър в цялата стратегия Invest EU. Тогава можем да реализираме триумф и тогава можем да се фокусираме върху това къде би трябвало да отидат средствата ", сподели Евелин Регнер.

Снимка: bTV

Освен тях, присъединяване в последвалата полемика взеха Жанет Захариева, ръководител на Сдружение " Дамски конгрес ", Лидия Шулева - член на Управителния съвет на Съвета на дамите в бизнеса в България (СЖББ), и Пламена Чернева - създател и изпълнителен шеф на WonderCoders.

Модератор на полемиката " Преодоляване на стандартите, логика на психиката на предприемачеството и създаване на резистентност за жените-предприемачи и вложители " бе Михаил Петров, изпълнителен шеф на Schwarz IT Bulgaria, а водещ преподавател - основният действен шеф на bTV Media Group Господин Йовчев.

Главният действен шеф на bTV Media Group означи, че бизнес пейзажът, в който работим през последните няколко години се е трансформирал фрапантно, дружно с настройките към обичайните способи за правене на бизнес.

„ Безспорен факт е, че дамите носят висока възвращаемост за вложения от друг мащаб и порядък, играят роля в оправянето с световните провокации като климатичните промени и доста други. Овластяването на дамите като бизнесмени и водачи, поддръжката към тях при стартирането и разширението на бизнес се отразява здравословно върху обществата и стопанските системи “, уточни Йовчев.

Снимка: bTV

„ Усеща се дълготраен дефицит на дами на управителни позиции в разнообразни промишлености и страни, където броят на заетите е надалеч от еднакъв, макар възходящата наклонност. Освен това дамите са свръх показани в поддържащи функционалности като администрация, до момента в който на висши управителни позиции мъжете имат по-изразено посланичество “, сподели още той.

Във фокуса на сесията " Равенството сред половете и поощряване на женското предприемачество: Аргументи за по-сериозната роля на дамите в бизнеса " бе, че разнообразието в бизнеса, в това число разнообразието на половете, е основно за постигането на триумф в днешната динамична стопанска система. Модератор на панела бе доцент доктор Атанас Георгиев, декан на Стопански факултет на СУ " Св. Климент Охридски ", а като водещ преподавател думата имаше Наталия Олсън, шеф държавен бранш в " Plug and Play ". Участие в полемиката взеха Бойко Таков - ръководител на ИАНМСП, Жаклин Цочева - шеф " Корпоративни връзки, регулаторни въпроси и стабилно развиване " в Кока-Кола ХБК България, Зорница Русинова - ръководител на Икономически и обществен съвет.

„ От финансиране до менторство: поддръжка за дамите в бизнеса. Ролята на дамите - вложители за по-приобщаваща бизнес среда ” беше тематиката на четвъртия панел на форума, проведен от DIR.BG. В него главен представител бе Елена Николова, community Director в SEO Angels и с присъединяване на модератора - Бистра Кирова, ръководещ сътрудник в Sofia Angels Venture, Делян Ганев, сътрудник в Morningside Hill Capital Management, Олга Марсенак, съосновател на NASEKOMO, Мария Петрова, началник продажби в Nploy.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР