40 учени и лекари от 21 държави от цял свят

...
40 учени и лекари от 21 държави от цял свят
Коментари Харесай

Лекари от цял свят се обявиха за нови подходи срещу пушенето

40 учени и лекари от 21 страни от целия свят оповестиха, че ще работят за повишение осведомеността за вредата от тютюнопушенето, само че също по този начин ще предизвикват новите подходи за намаляването ѝ, основани на новаторски и научно потвърдени по-малко рискови други възможности на обичайните цигари. Те сътвориха предходната седмица Международна асоциация за надзор на тютюнопушенето и понижаване на вредата по време на Третата научна среща за понижаване на вредата от тютюна, провела се в гръцката столица Атина.

В асоциацията се включи и българската Национална пациентска организация, чийто ръководител проф. доктор Станимир Хасърджиев приказва пред форума за биоетиката и правата на пушачите за достъп до достоверна информация.

Седалището на новата интернационална асоциация ще е в Брюксел за по-добра съгласуваност на политиките в региона с европейските институции. Основната ѝ цел е повишение на осведомеността за вредата от тютюнопушенето за предварителна защита, надзор и битка с нездравословния табиет. Същевременно, новата организация има за цел да насърчи продължаването на научните проучвания и поддръжка на тактика за понижаване на вредата от тютюна.

В призната по време на форума декларация https://www.nosmokesummit.org/2020/09/25/declaration-of-founding-members-of-scohre/ се показва, че паралелно с обичайните способи на прекъсване на цигарите е добре да се ползват и нови други възможности, за които има доказателства, че са по-малко нездравословни.

Преформулиране на тактиките
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР