40-те лева за подпомагане на хотелиери, които са настанили в

...
40-те лева за подпомагане на хотелиери, които са настанили в
Коментари Харесай

Туристическият данък няма да бъде опрощаван за 40-те лева за бежанци на хотелиерите

" 40-те лв. за подкрепяне на хотелиери, които са настанили в своите обекти укаински бежанци ще се изплащат месец за месец ", съобщи зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева по Българска национална телевизия.

" Сумата от 40 лева не включва налог добавена стойност, а единствено туристически налог, който обаче няма да бъде банален, сподели още Георгиева. Този налог отива в общините и по-този метод се подкрепя развиването им. Всички обекти в националния туристически указател може да вземат участие в програмата за подкрепяне. ", добави зам.-министърът.

" Тази стратегия е написана за три месеца според от това по какъв начин се развиват събитията в Украйна. Водят се договаряния тя да се финансира от европейския фонд " Солидарност ". Амбицията ни е бежанците, настанени в страната ни, в границите на тези месеца да се включат в пазара на труда ", заяви Георгиева.

" За лято 2022 година разчитаме главно на българските туристи и сме умерено оптимистични за чужденците, които ще ни бъдат посетители. Предвидили сме по-засилена реклама в созциалните медии. ", показа зам-министърът на туризма.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР