40% спад на горивата за търговците и над 60% за

...
40% спад на горивата за търговците и над 60% за
Коментари Харесай

Живодар Терзиев: Готови сме да освободим количества етилов алкохол при необходимост

40% спад на горивата за търговците и над 60% за някои типове горива, свързани с таксиметровите транспорти – такава е прогнозата за въздействието на рецесията с COVID-19 съгласно ръководителя на Петролната и газова асоциация Живодар Терзиев.

Още преди оповестената пандемия цените на борсата стигнаха рекордно ниски горива.
Живодар Терзиев: Спадът на цените на бензиностанциите ще бъде наклонност през март Ограничението за достъпа на европейците в Съединени американски щати докара до ново намаляване на цените на петрола, както и на дериватите
„ Това, което се случва в България, Европа и в света – намаляването на интернационалните цени, обстановката на интернационалните пазари е пъклен нестабилна. Нямам съображение да се надявам, че обстановката ще се оправи в идващите няколко седмици – в противен случай “, разяснява Терзиев в „ Тази заран “.

Петролната и газова асоциация е подготвена да освободи етилов алкохол, който служи за прибавяне като биокомпонент в бензина. При потребност може да се отпусне към страната за дезифектанти.

„ Той би бил с 11 лв. акцизна ставка за всеки литър, в случай че освободим. В случай на дефицит, ние сме подготвени да освободим количества “, уточни Терзиев.

Той отговори и на въпроса за какво тоалетните в бензиностанциите са затворени в случай, че такава рекомендация от Националния действен щаб не е подавана.
Уолстрийт регистрира спад от 6% и след понижаването на лихвите от Федералния запас Основните европейски пазари също отвориха търговията с огромни сривове
По думите на Терзиев чиновниците на бензиностанциите обезпечават сигурността на клиентите що се отнася до обслужването. Абсолютно фанатична стерилизация на тоалетната, каквито са рекомендациите на Щаба, обаче не може да се подсигурява и заради тази причина тези пространства остават затворени.

„ Трябва да се приложи доста мощна стерилизация – не можем да осигурим такава стерилизация. Един болен ще премине през тази тоалетна и по-късно ще имаме няколко инфектирани, да не кажа стотици. И кой ще носи отговорност за това? “, попита Терзиев.

Той добави, че е решение на самия обект дали да отвори тоалетната или не.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 242 0 3 4 Света 471794 826 21297 114703 Заразени* Нови Починали България 242 0 3 Света 471794 826 21297
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР