40 са пациентите с коронавирусна инфекция, които имат нужда от

...
40 са пациентите с коронавирусна инфекция, които имат нужда от
Коментари Харесай

40 пациенти се лекуват с усложнения от Ковид в МБАЛ Благоевград!  Ръководството със спешно писмо до РЗИ 

40 са пациентите с коронавирусна зараза, които имат потребност от болнично лекуване и са настанени в МБАЛ Благоевград. Капацитета на вътрешно поделение е напълнен, там са настанени 20 пациценти, 12 са в Инфекциозно и останалите са разпределени в изолирани пространства в другите отделения.

Така болничното заведение в Благоевград извършва заповедта на здравния министър да не се разкриват спомагателни отделения за ковидно заболели. Броят на инфектираните обаче всекидневно пораства, което затруднява работата на болничното заведение по тази причина от управлението на МБАЛ са изпратили писмо и са уведомили РЗИ да вземат ограничения и наредят на другите две здравни заведения "Пулс " и тубдиспансера да одобряват заболели, нуждаещи се от хоспитализация, това оповестиха от МБАЛ.

Ситуацията се усложнява. Ковидната вълна ни залива, само че съгласно лекарите този подвариант на Ковид е относително лек, по- рисков е за възрастните хора с съпътстващи болести. Не отминава и децата, по тази причина се чака напълно скоро да бъдат въведени по -драстични ограничения, като носенето на маски в закрити пространства.

Днес броят на новозаразените в региона е 69. Вчера бяха над 100. Очаква се до края на август броят на болните да се усили фрапантно, по тази причина лекарите предизвестяват да се съблюдават ограниченията, познати от предходните коронавирус вълни- спазвайте отдалеченост, носете маски при скупчване на доста хора и търсете своевременна лекарска помощ.
П. Стефанов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР