40% ръст на посетителите в Пловдив е регистриран от началото

...
40% ръст на посетителите в Пловдив е регистриран от началото
Коментари Харесай

40% ръст на туристите в Пловдив

40% растеж на посетителите в Пловдив е регистриран от началото на тази година. Данните са на общинския институт „ Старинен Пловдив ". Освен историческите забележителности, това лято туристите следят и археологическите изследвания на Източната врата на Филипопол, която е на територията на актуалния град.

Посетители в Стария град има всеки ден. Доскоро украинците Наташа и Юри са живели в Израел, само че в този момент избират за собствен дом български град с хилядолетна история.
Наташа, Израел: Ние в този момент живеем в Хисаря и дойдохме тук да разгледаме, доста е красиво, и тук и в Хисаря, и хората са доста гостоприемни и приятни.Юри, Израел: Много хубаво, слънчево, красиво, лято е, почиваме и преглеждаме историята на България.
Туристи от Франция, Русия, Испания и Кипър дооформят пъстрата картина.
Мария Хосе, Испания: Това, което ме впечатли най-вече, е постройката на Етнографския музей и театъра.
Сула от Гърция е гид на група туристи от Кипър. Самата тя приказва и български, тъй като е учила в наш университет.

Сула, Гърция: Пловдив е хубава града и доста туристи от Кипър отиват тука и доста харесват.
Увеличението на посетителите в Пловдив е регистрирано на база на продажбата на билети за културните събития в града. В това число и попадат и туристите, посетили някои от забележителностите в Стария град.
Йордан Илиев, шеф на общински институт „ Старинен Пловдив ": Продажбата на билети, растежът е от 41 % от български жители и 36 % чужденци.
Летният туристически шлагер са новите археологическите изследвания на източната врата на Филипопол, която е била главната връзка сред античния град и Византия.
Мая Мартинова, археолог: Влизат туристите, снимат, радват се. Питат ни какво е това, обясняваме, тъй че по едно и също време сме и като гидове.
Източната врата към този момент е трансферирана за стопанисване от страната на община Пловдив. Предстои реституция на обекта и построяването на туристически център.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР