40 прокурори, следователи и съдебни служители са дарили рековалесцентна плазма

...
40 прокурори, следователи и съдебни служители са дарили рековалесцентна плазма
Коментари Харесай

40 магистрати и съдебни служители дариха плазма в помощ на тежко COVID болни

40 прокурори, следователи и правосъдни чиновници са дарили рековалесцентна плазма за лекуване на тежки случаи на инфектирани с ковид към началото на 2021 година в Центъра по трансфузионна хематология на Военномедицинска академия. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратурата на Република България (ПРБ).

Ръководството на Прокуратурата насочи апел в средата на ноември 2020 година магистратите и правосъдните чиновници, които са преболедували COVID-19, възстановили са се от инфекцията и дават отговор на критериите, да дарят плазма.

Целта е да се помогне да бъде попълнена Националната банка за рековалесцентна плазма.

Кампанията на Прокуратура на Република България продължава, основана е организация всички искащи да дарят плазма.

През ноември 2020 година по самодейност на Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите в България започва и благотворителна акция, подкрепена от основния прокурор Иван Гешев и управлението на прокуратурата, за набиране на средства за закупуване на устройства за добиване на кръвна плазма.

Първите два апарата за плазмафереза бяха дарени на СБЛАГ „ Майчин дом “ и Националния център по трансфузионна хематология на 10 декември 2020 година

Още два апарата и нужните консумативи за тяхното действие на 21.12.2020 година получиха УМБАЛ „ Света Анна “ – София и МБАЛ „ Бургасмед “. Предстои даряването на още апарати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР