40% по-ниска такса битови отпадъци ще плащат родителите на деца

...
40% по-ниска такса битови отпадъци ще плащат родителите на деца
Коментари Харесай

В Пазарджик: По-ниска такса битови отпадъци за родители на деца с успехи в спорта и изкуството

40% по-ниска такса битови боклуци ще заплащат родителите на деца и възпитаници, които се занимават с изкуство и имат триумфи. Мярката е въведена от община Пазарджик и цели да подтиква извънкласните занимания на децата.

Над 500 фамилии ще се възползват от опцията да платят по-ниска такса боклук.

" Като отстъпката по селата е сред 20 и 50 лв., а в града сред 50 и 120 лева, според от данъчната оценка на съответния парцел и тежестта на данъчното облагане ", разясни началникът отдел " Местни налози и такси " - Минко Минков.

До момента от понижението са се възползвали над 500 фамилии, чиито деца развиват сполучливо своите заложби и гении в извънкласни действия по танци, пеене, свирене, изобразително и театрално изкуство и литература. От отстъпката ще се употребяват и родителите на 120 деца от танцов състав " Чудесия ", предава Днес бг.

" Аз към момента тази година не съм заплатила налозите си, получила съм съответната декларация и документи, които би трябвало да бъдат подадени ", сподели Росица Генова пред телевизия Bulgaria ON AIR.

" Жестът е значим за това, че ти си видян, че можеш да правиш нещата умерено и, че макар всички ежедневни неща, които те затрупват, някой те вижда. Те са дребни тези жестове, само че са значими ", добави Цветомира Баненкина.

" На децата бе обяснено, че това е в действителност премия за техните достижения ", посочи ръководителят на ПТС " Чудесия " - Таня Димитрова.

От три години по-ниски локални такси заплащат и родителите на сполучливите спортисти от община Пазарджик.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР