40% от взети 75 проби за секвениране са на Омикрон.

...
40% от взети 75 проби за секвениране са на Омикрон.
Коментари Харесай

Нови данни: Омикрон на практика вече е доминиращ в България, заяви проф. Ива Христова

40% от взети 75 проби за секвениране са на " Омикрон ". Но това са проби, взети в интервала на последните 2-3 дни на 2021 година до 5 януари. Предвид това, доста евентуално " Омикрон " към този момент е преобладаващ в България, като е виновен за над 50% от случаите. Това съобщи шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ) проф. Ива Христова.

Най-засегната е възрастовата група сред 30 и 40 години, добави проф. Христова. Но тя се съгласи, че е притеснително, че всяко седмо заразяване с КОВИД към този момент е на дете.
Представителят на СЗО в България: Трудно ще изкореним COVID-19, би трябвало ново потомство ваксини
Това, което се случва в България е същинска покруса. Не трябваше да позволите толкоз доста хора да изгубят живота си. Това сподели предс...
Прочети повече
Да знаем, че се задава доста огромна вълна - още по-висок брой болни. Бързичко ще се придвижим до пика. Все отново дребна част от тях ще имат потребност от хоспитализация, заключи Христова. Тя даде образец с ЮАР - бърз пик, малко задържане в плато и спад. Но професорът предизвести, че не трябва това да се трансферира едно към едно в България, тъй като двете страни имат много разлики, да вземем за пример в междинната възраст на популацията.

Ще има случаи на заразяване по едно и също време с ковид и грип, само че това ще са единични случаи, уверена е проф. Христова.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР