40 от опасните 63 тополи покрай реката в Хасково са

...
40 от опасните 63 тополи покрай реката в Хасково са
Коментари Харесай

Търсят терен за 500 фиданки в Хасково 

40 от рисковите 63 тополи около реката в Хасково са отстранени. Процесът продължава, откакто Междуведомствена комисия установи, че 122 от дърветата са рискови, а 63 незабавно би трябвало да бъдат отстранени. Една от тях доскоро повече от месец се стовари на кръстовището на бул. „ България “, като за малко не умъртви човек.

На мястото на отсечените тополи ще бъдат засадени нови, само че е належащо време, разяснява кметът Станислав Дечев. След сечта е нужна 2-3-месечна отмора, след което дънерите ще бъдат отстранени, а на тяхно място ще бъдат засадени 4- метрови италиански мъжки тополи. Те имат същата визия като сегашните, само че не отделят пухчетата, които нервират хора с алергии в града, добави още той.

Общо 611 са тополите около реката в Хасково. те се трансфораха в знак на града откакто " Щурците " трансфораха в шлагер стихотворението на Симеон Стоянов " Среща ".



Кметът заяви още, че се търси терен за засаждане на 500 дръвчета. Те са част от самодейността на общински консултант за основаване на млада гора от 2500 дървета. 2 000 бяха засадени около остарялото пловдивско шосе край града.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР