40% от анкетираните в проучване свидетелстват, че са се качвали

...
40% от анкетираните в проучване свидетелстват, че са се качвали
Коментари Харесай

Кампанията Алкохолът е лош шофьор: 40% от анкетираните са се качвали в колата на пил водач

40% от интервюираните в изследване свидетелстват, че са се качвали в автомобила на човек, откакто той е използвал алкохол. Това оповестиха Цвети Капитанова и Стелияна Митрева, уредник на акцията за пътна сигурност " Алкохолът е неприятен водач “, в рубриката " Визия 0 “ предаването " Денят на Фокус “ на Радио " Фокус “.

Можем да допуснем, че в анкетата под " един прочут “ хората може да са имали поради и себе си, защото има леко разминаване в данните, което дава съображение за сходно допускане, обясниха Капитанова и Митрева.

Кампанията " Алкохолът е неприятен водач “ е основала и онлайн платформа, отворена за всеки, която събира потребна информация за участниците в придвижването. Акцент в активността на акцията са алкохолните очила, които са дарени на Българския червен кръст – те симулират друго наличие на алкохол в кръвта и се употребяват в образованията по първа помощ за нови водачи.

Водачите у нас нормално се дефинират като водачи за образец и в това време виждаме всички тези трагични произшествия, разясни Митрева. 90% от интервюираните в акцията споделят, че причина за ПТП е нарушаването на разпоредбите за придвижване. 83% от респондентите считат, че алкохолът е такава причина, а 73% са на мнение, че за ПТП способства българският нрав.

Законът споделя, че няма позволена граница на алкохола в кръвта при шофиране – съществуването би трябвало да бъде 0.0 промила. Въпреки това санкции са планувани при съществуване на 0.5 промила и нагоре, разясни Митрева.

" Алкохолът е неприятен водач “ ще се организира за 15-та поредна година с мотошествие на 9 септември 11 и 30 ч пред площад " Александър Невски “ в столицата. То е част от европейска самодейност за пътна сигурност. Целта е да се увеличи осведомеността за разпоредбите за придвижване и да се увеличи нетърпимостта към шофиране под въздействието на алкохол.

В шествието ще вземат участие мотообщността в България, Българският червен кръст, отдел " Пътна полиция “ към Главна дирекция Национална полиция, Съюзът на българските автомобилисти и други То е отворено за всички искащи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР