40 млн. лева се разминават разчетите на Висшия съдебен съвет

...
40 млн. лева се разминават разчетите на Висшия съдебен съвет
Коментари Харесай

40 млн. лева не достигат за бюджета за съдебната власт за 2019 година

40 млн. лв. се разминават плановете на Висшия правосъден съвет (ВСС) и на Министерския съвет за образуването на новия бюджет за правосъдната власт за 2019 година. Това сподели след изнесено съвещание на Висш съдебен съвет във Варна, представляващият административния орган Боян Магдалинчев.

Според Магдалинчев на съвещанието за разискване на бюджета в понеделник в София, следва да бъдат прегледани плановете и да бъде взето решение. Според Магдалинчев разликата в изчисленията на Висшия правосъден съвет и в тези на държавното управление е с към 103 млн. лв..

"В предварителните диалози с министъра на финансите се подмятна предложение за законодателни промени за понижаване на средствата за работно облекло на магистратите. Вярно е, че има нарастване на бюджета по плановете на Министерския съвет с към 76 млн. лв. по отношение на 2018 година, само че те са по отношение на държавната политика за увеличението на приходите на чиновниците в бюджетните структури “, изясни Боян Магдалинчев, представен от Фокус.

Той изрази вяра, че на съвещанието при започване на другата седмица тези разминавания ще бъдат изчистени
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР