40 минути по-рано неизвестно лице от името на неизвестната засега

...
40 минути по-рано неизвестно лице от името на неизвестната засега
Коментари Харесай

Крайнолеви анархисти взривиха бомба в центъра на Атина /видео/

40 минути по-рано незнайно лице от името на незнайната към този момент организация „ Революционен клас за самозащита “ е изпратило предизвестие до вестник " Ефимерида Тон Синтактон ", че наоколо до министерството има сложено взривно устройство.

 

В друго позвъняване човек споделил, че е сложена бомба пред банка, намираща се наоколо до министерството. Вестникът незабавно уведомил полицията, която обкръжила мястото. Държавната телевизия ERT заяви, че взривното устройство е било в торба, сложена на ограда пред постройката на банката наоколо до министерството.

Експлозията е станала в 1:29 часа през нощта в петък против събота в Атина. Има единствено материални вреди. В 00:48 часа полицията е известена от публицисти от медия “Ефимерида звук Синтактон ”, която е получила телефонно позвъняване, в което е обещано предизвестие, че бомбата ще експлодира след 40 минути.

 

След приемането на сигнала полицията е отделила региона, а на тротоара на улица Стадиу е видяна подозрителна раница. Обикновено улицата е доста оживена в петък вечерта от коли и пешеходци. 

 

Отговорност за случая е поела новосформиралата се групировка " Революционна самозащита ". Тя се появи за първи път през 2014 година, когато пое отговорност за нападението с калашник против офисите на ПАСОК в навечерието на изборите за Европейски парламент, написа bTV. 

 

Организацията изповядва постляв анархизъм като идеология, антикапитализъм, антиполицейски настроения и обществен анархизъм.

 

Твърди, че се бори за " създаване на всеобщо интернационалистическо революционно придвижване посредством усилване на войнствената опозиция в целия набор на класовия конфронтация ".

 

На 31 август 2016 година групировката нападна с автомати " Калашников " мексиканското посолство на площад " Колонаки ". Малко по-късно същата година, на 10 ноември, бе хвърлена граната против френското посолство на бул. " Василисис Софияс ".

Последният удар на " Революционна самозащита " беше на 10 януари 2017 година, когато отряд служители на реда за битка с безредиците бе атакуван с автомати " Калашников " още веднъж пред офисите на ПАСОК. Тогава служител на реда бе леко ранен.

При огромна интервенция на отдела за битка с тероризма на 8 ноември 2019 година са осъществени 13 претърсвания на жилища и са задържани над 15 души - мъже на възраст 41 и 45 години. Те са упрекнати в терористични актове, владеене на експлозиви, нарушение на Закона за оръжията и имитация.

 

ФрогНюз

??- Reports of material damage after explosion of bomb outside the Ministry of Labour and Social Security office building on Stadiou Street in
— CyclistAnons? (@CyclistAnons)
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР