40 милиона лева са необходими за реконструкцията на разбития участък

...
40 милиона лева са необходими за реконструкцията на разбития участък
Коментари Харесай

Макс 90 км/ч на АМ Тракия, като на обикновен междуградски път

40 милиона лв. са нужни за реконструкцията на разрушения сектор от 40 км на Автомагистрала " Тракия " в региона на Чирпан. Такава е оценката направена след обширно проучване на трасето, показва министъра на благоустройството Петя Аврамова. АПИ обаче не разполага с такива финанси, по тази причина се търси вид за целево финансиране, написа trafficnews.bg.

Докато текат тези бавни процедури от близо година, водачите не престават да карат на аутобана като на елементарен междуградски път. В края на 2018 „ Пътна инфраструктура “ вкара ограничаване на скоростта до 90 км/ч в сектора, което е годно и към днешна дата. Като претекст бе изтъкнато запазване живота и здравето на пътуващите.

От тогава насам от началото на 2019 досега за настоящ ремонт и поддържане на автомагистрала „ Тракия “ в сектора сред Чирпан и Стара Загора, са разходени общо 1 625 049 лева, от които за „ кърпене “ са вложени 996 хиляди лв.. Такива действия обаче имат напълно краткотраен резултат и не могат да подобрят трайно положението на настилката. Така единствен вид е главен ремонт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР