40 малчугани получиха грамотиНад 1200 деца от София нарисуваха рицари

...
40 малчугани получиха грамотиНад 1200 деца от София нарисуваха рицари
Коментари Харесай

1200 деца нарисуваха рицаря в себе си

40 малчугани получиха грамоти

 dsc_7041  dsc_7038  dsc_7040
Над 1200 деца от София нарисуваха рицари в специфичен конкурс, проведен от Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим – Велик Приорат България. Те участваха в районния стадий на състезанието за детска рисунка на тематика “Рицарят в мен ” за деца до 8 клас.

Близо 40 от малчуганите получиха грамоти на специфична гала в 144 учебно заведение “Народни будители ” през вчерашния ден.
Проф. Юлия Николова – Велик Офицер на Ордена у нас, поздрави наградените със завета на рицарството: “Рицарят в героизъм се кълне, щом сърцето правдата познава, щом подготвен е да почине, слабите да пази. Само истини мълви, и изгонва всичките несгоди, и вярата не ще потъне в давност, даже един глас единствено да я изрече. Заветът постоянно ще свети, даже едно сърце едвам да озарява. ”

Наградените ще вземат участие във финалния народен стадий на състезанието. Резултатите от него ще са ясни на 1 юни, когато ще бъдат излъчени петима спечелили, които ще получат от Ордена стипендии от по 900 лева

Приоратът организира годишно и книжовен конкурс “Рицарска постъпка ” за деца от 9 до 12 клас. По информация на Великия Приор на Велик Приорат България генерал-майор (о.р.) проф. Румен Ралчев децата, които са се явили на тези състезания от цялата страна, са към 10 000.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР