40 лева допълнително ще бъдат изплатени на пенсионерите, на които

...
40 лева допълнително ще бъдат изплатени на пенсионерите, на които
Коментари Харесай

Отпускат 40 лв. коледни добавки за най-бедните пенсионери

40 лв. в допълнение ще бъдат изплатени на пенсионерите, на които пенсията или сборът на пенсията дружно с добавките и обезщетенията към тях за месец декември е в размер до 363 лв., до размера на линията за беднотия за 2020 година. Това разгласи общественият министър Бисер Петков преди началото на държавното съвещание, помолен персонално от премиера да заяви новината.

С добавката ще бъдат подкрепени към 1 276 200 пенсионери. Парите – 51 млн. лева, ще бъдат отпуснати посредством спомагателен трансфер в бюджета за Държавното публично обезпечаване.

„ За осми път го вършим – близо половин милиард са дадени за пенсионерите по време на нашето ръководство “, уточни министър председателят Бойко Борисов и добави, че програмата на държавното управление се извършва в цялостен размер с решението за 250 лева да стане най-ниската пенсия следващата година. Така се продължава откритата процедура да се подкрепят пенсионерите с пенсия под линията на беднотия в навечерието на коледните празници.

Припомняме, по-рано през днешния ден депутатът и някогашен обществен министър Хасан Адемов съобщи, че се усилват диспропорциите в пенсионната система. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР