40 камери за контрол по бус лентите слагат от Столична

...
40 камери за контрол по бус лентите слагат от Столична
Коментари Харесай

40 камери ще дебнат за нарушители в бус лентите в София

40 камери за надзор по бус лентите поставят от Столична община на 7-те прави в София. Те би трябвало да са подготвени до края на месеца, съобщи зам.-шефът на Пътна полиция в София Любомир Костадинов.

Новите устройства няма да снимат единствено нарушителите, а всички. След като бъдат отсети всички прегрешили, фотосите с тях ще се изпращат към Пътна полиция, където ще се постановат санкциите. Така и контролът ще стане денонощен. Снимачките ще са по няколко на всяка права за рейсове.

Досега контролът в бус лентите се осъществяваше от катаджии.

Лентите са ясно отделени от другите платна с жълта багра и надписи на британски език и с основни букви BUS.Има и знаци, които предизвестяват за тях.

Трасета, по които скоро ще има камери, са на: бул. “Цариградско шосе ”, бул. “Сливница ” - от Сточна гара до бул. “Петър Дертлиев ”, бул. “Данаил Николаев ”, бул. “Александър Малинов - от бул. “Андрей Сахаров ” до “Цариградско шосе ”, бул. “Евлоги и Христо Георгиеви ” - сред “Черни връх ” и “Драган Цанков ”, бул. “България ” - сред “Гоце Делчев и “Пейо Тодоров ”

Има и една обособена зона на бул. “Константин Величков ”, между бул. “Сливница ” и бул. “Възкресение ”. Там рейсове, тролеи и трамваите се движат в междинната лента по линията на железницата и са отделени със заградителни уреди.

3133 са санкционираните през предходната година за шофиране в бус лентите. Те са платили по 50 лева за нарушаването. От началото на годината доникъде на май са санкционирани 1665 водачи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР