40-годишният Енчо Е. е задържан под стража, след като властите

...
40-годишният Енчо Е. е задържан под стража, след като властите
Коментари Харесай

Задържаха нашенец, залагал скимиращи устройства в Белгия

40-годишният Енчо Е. е арестуван под стража, откакто управляващите в Белгия го оповестиха за интернационално търсене и издадоха европейска заповед за задържането му. След като от кралството дойдат всички нужни документи, Варненският областен съд ще насрочи дело за екстрадицията му.

Заповедта е издадена от съда на Западна Фландрия в Брюж на 21 септември 2018 година Според наличието й, против Енчо в кралство Белгия се организира наказателно произвеждане за 7 обособени компютърни измами. Той и още двама българи са разследвани за потребление на скимиращи устройства за събаряне на данни от банкови карти и осъществени парични транзакции в Брухе на 18 август 2018 и в Антверпен на 19 август 2018 година Предвиденото оптимално наказване за сходно закононарушение, съгласно белгийското законодателство, е до 5 години „ отнемане от независимост "

Обявеният за търсене мъж е бил задържан на 19 ноември 2018 година на територията на Първо РПУ във Варна. По данни на прокуратурата той има три влезнали в действие присъди, като едната от тях от 2013 г.на Окръжен съд - Силистра е за същото закононарушение.

Съдебният състав на Варненски областен съд, като съобрази всички показани доказателства и мнения реши, че настояването за краткотрайно задържане на Енчо е съобразено с условията на Европейската спогодба за екстрадиция. Съдебната инстанция взе поради предходните му осъждания, високата социална заплаха на действието, както и, че съществува действителна заплаха да извърши сходно закононарушение и дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР